2024. május 04. Szombat
Napnyugta: 20:01
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Illéssel és a gyerekekkel Nyírbogdányban
Illéssel és a gyerekekkel Nyírbogdányban PDF Nyomtatás E-mail

illessel_es_a_gyerekekkel_nyirbogdanyban_1Nem sokkal iskolazárás után, június 24. és 29. között rendeztünk Nyírbogdányban egy szünidei napközis bibliatábort. Még nem volt ilyen a falu életében, így mindenki izgalommal készülődött. Több akadály (étkeztetés, kiesett segítők pótlása)  is elénk gördült „az utolsó száz méteren", de Isten szép tapasztalatok által mindegyiket eltávolította.

Huszonöt gyereket szólított meg a tábor programja, adventista és nem adventista szülők gyerekeit egyaránt. Mindennap egy jelenetet mutattunk be Illés életéből (Sareptai özvegy, Kármel hegy, Illés a Hóreben, Nábót szőlője, Illés elragadása), amit aztán korcsoportokban átbeszéltünk. Természetesen az egész lelki részt át- és átszőttük énekekkel, játékokkal, humorral és vidámsággal.

A szombati napon meghívtuk a szülőket, akiknek maguk a gyerekek mutatták be az egész héten tanultakat. A közös ebédnél odajött hozzánk egy anyuka, és azt kérdezte: „Mit csináltatok a gyerekemmel? Minden délután, mikor hazajön, segíteni akar a házimunkában, és közben mindig a tábori énekeket dalolássza." Majd lelkesen hozzátette: „Ugye jövőre két hetes tábort fogtok szervezni?"

Bár az utóbbi kérését nem tudtuk megígérni, abban bízunk, hogy a Szentlélek jövőre is velünk lesz, és jó befolyással lehetünk a Nyírbogdányban és környékén élő gyerekek életére.

 

Á. T.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista