2024. május 03. Péntek
Napnyugta: 19:59
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Hogy nyilvánvalókká legyenek benne az Isten dolgai”
„Hogy nyilvánvalókká legyenek benne az Isten dolgai” PDF Nyomtatás E-mail

egeszsegnap_oroshazan_p10702672013. szeptember 21-én az Orosházi Gyülekezet vendége dr. Gáspár Róbert gyógyszerész, egyetemi docens  volt.

Délelőtt János evangéliuma 9. fejezetét bontotta ki a hallgatóság számára újszerűen. A vakon született fiú gyógyulásáról szóló történet sok-sok tanulságot tartalmaz számunkra is: Jézus csodát tett, de ezt egyedül a csoda részese, a látóvá vált fiú ismerte fel, aki nemcsak fizikai  értelemben vált látóvá, de lelki látást is nyert. Szomszédai, szülei viszont továbbra is lelki vakságban maradtak, féltek a farizeusok kiközösítéséről, akik ördögnek tartották Jézust: „vajon az ördög megnyithatja-é a vakok szemeit?" A vak fiú találkozván Jézussal, egy tőle soha többé el nem vehető tapasztalatot szerzett, s az előítéletek rabságának fogságában leledző farizeusok már nem tudták őt megfélemlíteni.

A fiú története elénk is tükröt tart, feltehetjük önmagunknak a kérdést: Kire hasonlítunk: a tétovázó szomszédokra, szülőkre, a magyarázkodó farizeusokra vagy a látó fiúra? Vajon mi találkoztunk-e már Jézussal, felismerjük-e csodáit, merünk-e hinni bennük, valóban látókká váltunk-e ? Nem sok példát találunk a Szentírásban a látó fiú reakciójára: „Leborulva imádta Őt (Jézust)." Mert számára Jézus életet adott, az ő kapcsolata helyreállt vele, és most már véglegesen Őhozzá tartozott. Mindezzel nekünk is példát ad. Ha szeretnénk helyre állítani a kapcsolatunkat Jézussal, tisztában kell lennünk azzal, hogy Ő nem kér magyarázkodást, szeretete kiűzi a félelmet; ha az Ő oldalára akarunk állni, ha Hozzá akarunk tartozni, nincs más feladatunk, csak az, amint a látó fiú tett: őszinte hittel imádnunk kell Őt. 

Délután egészségügyi előadást hallhattunk arról, hogyan érhetjük el a minőségileg is  pozitívan élhető idős kort. A világ három különböző táján (Szardínia-, Okinawa-szigete, Kalifornia) élő, magas életkort megérő emberek véleményét összevetve az kristályosodott ki, hogy rendkívül fontosak az egészségügyi alapelvek, de a legeslegfontosabb kapcsolataink és azok minősége. A család, a baráti közösség, a reménységben élt élet megtartó erejű. Törekednünk kell az egészségügyi alapelvek betartására, de nem szabad megfeledkeznünk a lelki egészség fontosságáról sem. Amilyen szeretettel viszonyult Jézus hozzánk, azzal a szeretettel kell fordulnunk egymás felé. A Jézussal való bensőséges kapcsolatunkon túl, a megfelelő családi, baráti kapcsolatok biztosítják lelki egészségünket, azok teszik lehetővé életünk meghosszabbodását.

 

S. A.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista