2024. május 04. Péntek
Napnyugta: 19:59
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Tudományos Biblikus Konferencia Sárospatakon
Tudományos Biblikus Konferencia Sárospatakon PDF Nyomtatás E-mail

tudomanyos_biblikus_konf_sarospatakon_-_dr_szigeti_jeno_a_resztvevok_kozottA Keresztény-Zsidó Társaság és a Sárospataki Református Teológiai Akadémia szervezésében Tudományos Biblikus Konferenciát tartottak 2013. szeptember 23-án, melyen egyházunk részéről dr. Tokics Imre a Keresztény-Zsidó Baráti Társaság képviseletében és az Adventista Teológiai Főiskola Ószövetségi Tudományok Tanszéke vezetőjeként volt jelen. Előadásában kifejtette: „A bor (jajin) Isten különleges áldása, mely a »vagyonban, gazdagságban« jelentkezik. Izsák megáldja Jákobot (1Móz 27:28): »Adjon az Isten tenéked az ég harmatjából, és a föld kövérségéből, és a gabonának és a bornak bőségét.« A föld kövérsége, vagyona a gabona és a szőlőital (erjedetlen).

A gabona és a must a föld végtermékeként értelmezhető. Az erjedetlen italok fogyasztása megengedett, mert ezek nem törlik le az ember arcáról istenképűségünk jellemvonásait. A bibliai szóhasználat világosan különbséget tesz bor és bor között. Az egyiket megengedi, míg a másikat tiltja. Az egyiknél megőrizzük azt, hogy Isten képére (árnyékára) lettünk teremtve, míg a másiknál elveszítjük nemcsak Isten-képünket, de még az ember-képünket is."

A tudományos értekezleten az adventista előadók között jelen volt dr. Szigeti Jenő emeritus professor, aki Máté evangéliumának khiazmusai címmel tartott előadást. Továbbá drs. Kormos Erik szólt Resh Lakish módszerének alkalmazása az Újszövetség interpretációjában témában, aki korábban kimagasló eredménnyel szerezte meg egyetemi fokozatát a Sárospataki Teológiai Akadémián.

A programon elismert protestáns teológusok tartottak magas szintű előadásokat, köztük dr. Enghy Sándor, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektora.

A konferencia a Biblikus hagyományok őrzését és megértését kívánta erősíteni, és ezt a jövőben folytatni.

 

(TIT)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista