2018. június 24. Vasárnap
Napnyugta: 20:45
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ünnepi megemlékezés a reformációról
Ünnepi megemlékezés a reformációról PDF Nyomtatás E-mail

unnepi_megemlekezes_a_reformaciorol_3Közel ötszáz évvel ezelőtt volt a reformáció. Erre az eseményre tekintettünk vissza Debrecenben, 2013. október 25-26-án. Pénteken este a témához szorosan kapcsolódó verseket, idézeteket valamint a józsai, hajdúböszörményi és a debreceni ifjúsági kórus szolgálatát hallhattuk. A reformáció történelmi hátteréről drs. Szabó János történész, lelkész tartott gazdagon illusztrált előadást. Hangsúlyozta, hogy a protestálás eredeti értelmében nem tiltakozást jelentett, hanem valamely hitvallás melletti kiállást, bizonyságtevést. Ezt követte Hegyes-Horváth Géza egyházterületi elnök igehirdetése, melyben a keresztyén életben végbemenő egyéni reformáció fontosságáról beszélt.

unnepi_megemlekezes_a_reformaciorol_1Szombaton a Bibliatanulmányt Molnár Miklós lelkész vezetésével vették át a résztvevők. Vendégünk volt dr. Derencsényi István is, a Református Egyház Tiszántúli Egyházkerületének főjegyzője, lelkésze. Előadása és igehirdetése előtt a református kórus tisztelt meg bennünket szolgálatával. Később dr. Tokics Imre teológiai tanár, főiskolai tanszékvezető igehirdetésében kiemelte, hogy a „teljesítménykényszer világában" élünk, amelyben egyre inkább széthullhatnak a családok is. Igazi megújulás ezen a területen is csak a Biblia fényében következhet be.

A közös ebédet követően folytatódott a nagyszerű zenei szolgálatok sorozata: ismerős darabokat szólaltatott meg a miskolci Keresztyén Advent Közösség fúvószenekara. Délután is hallhattunk költeményeket és ifjúsági kórusszolgálatokat egyaránt. A hajdúböszörményi baptista gyülekezet lelkésze, Füstös Gyula előadásában és igehirdetésében „A nagy küzdelem" című könyvből idézve beszélt a megújulás igazi feltételéről. A háromtagú baptista pengetős zenekar többek között J. S. Bach 147. kantátáját is megszólaltatta. Példa értékűen fölkészült hittestvéreink olyan hangzást értek el szolgálatukkal, mintha tízszer annyian lettek volna. Azokban, akik akkor és ott jelen voltak, minden bizonnyal elindult a változás. Közelebb kerültünk Istenhez.

 

KBE

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista