2024. május 02. Csütörtök
Napnyugta: 19:58
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Uram, te voltál hajlékunk nemzedékről nemzedékre”
„Uram, te voltál hajlékunk nemzedékről nemzedékre” PDF Nyomtatás E-mail

lb_jubileum_022013. november 2-án tartottuk meg a Lovasberényi Gyülekezet 90 éves jubileumát. Sokan gyűltünk össze, hogy együtt töltsük ezt a remek alkalmat. A délelőtti órán Ócsai Tamás unióelnök arra tanított minket, hogy lélekben és hitben növekednünk kell, mint egy fa. Mivel a fa az élete végéig nő, nekünk is ezt az utat kell követnünk. Utána Ősz-Farkas Ernő a szolgálatában az evangélium hirdetésére buzdított mindannyiunkat. Mint ahogy a búzaszem a földben elhal, és úgy terem sok gyümölcsöt, akképpen kell nekünk is az ige magvát hirdetni az emberek között. Az volt a kérdés, hogy mi őrizzük-e a ránk bízott magot, vagy elültetjük.

lb_jubileum_03Közben gazdag szolgálatokat hallhattunk: a gyülekezet kórusa, fiatalok és gyerekek énekei és versek hangzottak el, minden korosztály képviseltette magát a szolgálattévők között. Délelőtt időt szántunk arra is, hogy köszöntsük gyülekezetünk öt legidősebb tagját. Közülük hárman nagyon szoros kapcsolatban álltak az induló magcsoporttal, ketten pedig később költöztek Lovasberénybe, de szintén régóta gyakorolják a hitet, és meghatározó tagjai lettek közösségünknek. Pár percben bizonyságot is tehettek a gyülekezet előtt hitükről, kedves emlékek hangoztak el tőlük, a gyülekezet pedig egy apró ajándékkal kedveskedett nekik.

lb_jubileum_04 A délutáni órán az elmúlt években nálunk szolgált lelkészek mondták el régi emlékeiket és élményeiket. Nagyon jó volt őket hallgatni, és együtt visszaemlékezni a múltra. A délutáni programot is sok szolgálat tette színesebbé. Jó volt újra találkozni lelkészeinkkel és barátainkkal. Éreztük Isten áldását és jelenlétét.

Bízunk abban, ahogy eddig megsegített minket az Úr, az elkövetkezendő években is a gyülekezetünkkel lesz.

 

Szenes Dóra

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista