2024. május 04. Szombat
Napnyugta: 20:01
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Extra áldás Gyömrőn
Extra áldás Gyömrőn PDF Nyomtatás E-mail

interju_dr_szigeti_jenovel_1 Már nagyon vártuk a szombatot, amikor Szigeti Jenő testvér szolgál Gyömrőn! Nem mintha számítana, hogy ki által üzen Isten, hiszen az Úr egy szamáron keresztül is elmondhatja akaratát (4Móz 22:28-30), mégis jobban örülünk, ha egy ilyen szeretetteljes, bölcs ember hirdeti az Igét.

Most itt ül mellettem, a gyömrői gyülekezet alagsorában, szolgálata végeztével, és beszélgetünk a nagybetűs életről. Csak szűkebb körben tudjuk, hogy nemsokára „kéthetes" lesz! Ahogy ránézek, még mindig látom a tüzet idősödő szemében, az Úrért való tenni akarást. Ahogy ő mondta, mint az „ország segédlelkésze", fáradságot nem kímélve járja kis hazánk városait, falvait, nem autóval, hanem vonatra felülve. Nem törődik vele, hogy fáj a torka, vagy sajog a dereka, soha nem késik el sehonnan, mindig lehet rá számítani. Ott van mindenütt, ahol segíteni kell, és hinti az evangélium magvát egyszerű, de mégis tudományos igényességgel. Csak egy dolgot sajnálok! Kevés embert sikerült kinevelnie ilyen szolgálóvá, mint amilyen ő! Bár ez nem az ő hibája, de tanítványai többsége sajnos nem rendelkezik ezekkel a pozitív tulajdonságokkal...

interju_dr_szigeti_jenovel_2Régen voltál már Gyömrőn szolgálni! Milyennek látod most a gyülekezetet?

A Gyömrői Gyülekezet imaháza egy nagy-nagy imatapasztalat eredménye. Ez az épület egy romos ház volt, amit olcsón sikerült megvennünk. Azóta gyönyörű, kulturált közösségi ház lett belőle. A Gyömrői Gyülekezet egy élő gyülekezet! Találkoztam olyan személyekkel is, akiket már 50-60 éve ismerek, de olyanokkal is, akiket most láttam először.

Délelőtt egy nagyon fontos témát ecseteltél. Jézus visszajöveteléről volt szó!  Miért tartod lényegesnek, hogy erről beszéljünk?

Azért, mert általában prédikálunk Jézus várásáról, de ez legtöbbször nem látszik meg a gyakorlatban. Látnunk kell, hogy külső és belső hitetéssel próbál Sátán hatástalanítani bennünket. Talán észleljük a külső hitetést, de keveset beszélünk az ördög belső munkájáról. A gyűlölet, a szeretetlenség a közösségben mind fontos figyelmeztető jel még akkor is, ha ez a szentség látszata alatt valósul meg... Ha a gyülekezet fejlődni akar, akkor nagyon fontos, hogy ne csak a „kegyesség látszata", hanem igazi ereje is mutatkozzék meg. Kellenek a jó előadók, színvonalas programok, de a legfontosabb ismertető jel az utolsó időkben is a szeretet lesz.

Köszönjük a bátorítást! Mit csinálsz mostanában? Merre tartasz előadást? Tanítasz a teológián?

Köszönöm jól vagyok, mert jó sok munkám van! A lelkészképzőn a szokott munkámat végzem, amíg lehet, de előadásokat tartok a Baptista Teológián, egyéb más helyeken is tartok képzéseket, ahová hívnak. Hamarosan egy szemináriumra kértek fel az Eötvös Lóránt tudományegyetemen, szegedre kell mennem az egyetemre, egy konferenciára, és sorolhatnám, hogy hány helyre hívnak előadni. Amikor 60 éves korban nyugdíjazott az egyház, és nem reaktiváltak, akkor egy picit elcsüggedtem. Úgy éreztem, hogy van még erőm és energiám továbbadni azt, amivel az Isten megbízott. Akkor még nem látszott, de Isten olyan kapukat nyitott meg előttem, amelyről nem is álmodtam! Lehetőséget kaptam olyan helyeken szolgálni, amelyek addig nem álltak rendelkezésemre!

Rengeteget dolgozol! Családra, unokákra van időd?

Családra, unokákra több időt kellene fordítanom. Lényegében ezeket a munkákat úgy tudom elvégezni, hogy tőlük lopom el az alkalmakat. Van egy csodálatos feleségem és egy megértő családom, akik nagyon jó hátteret biztosítanak szolgálatomhoz.

Nemcsak előadásokat tartasz tudományos konferenciákon, nemcsak kitűnő igehirdetéseket szombatonként, hanem helyi tévékben, regionális rádiókban is szerepelsz. Többek között a Signál televízióban is volt több beszélgetés veled. (http://www.youtube.com/watch?v=MgFkB0Nh0hs) Miért vállalsz még ilyen feladatot is a sok tennivalód mellett?

Az evangélium hirdetésére nemcsak a szószék adatott. Meg kell találnunk a módját annak, hogy más eszközöket is igénybe vegyünk. A helyi csatornák kis közösségeket fognak össze, és ebben nagy erő van! A Signál tévében tartott beszélgetéseimről egyre több visszajelzést kapok, hogy jó. Minél több helyen kellene lehetőséget találni arra, hogy lejátszásra kerüljenek ezek a műsorok.

Közelgő születésnapod alkalmából sok erőt, egészséget kívánunk és további jó szolgálatot! Köszönöm a beszélgetést!

 

TéKá

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista