2024. május 03. Péntek
Napnyugta: 19:59
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Első adventista egészségnap Tasson
Első adventista egészségnap Tasson PDF Nyomtatás E-mail

egeszsegnap_tassonTasson eddig még nem volt adventista egészségnevelő előadás! 2013. október 25-én megtörtént az első!

Az elmúlt tanév végén a hittantanítás felajánlása kapcsán kerültem be az iskolába és az igazgatónő megkért (mert egészségfejlesztő-mentálhigiénikus is volnék), hogy szervezzek egy egészségnapot, ami az iskola egy nyertes pályázatának kötelező része volt.

Az őszi szünet előtti utolsó pénteken a Földváry Gábor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulói Tasson lelkes izgalommal jöttek iskolába, mert aznap projektnapot tartott nekik az Életmóddal az Egészségért Alapítvány néhány régi és sok új lelkes egészségnevelője. A gyerekek nyolc húszperces órán hallgattak végig minden alapelvet, összesen 12 előadótól (táplálkozás: Talmácsiné dr. Brachna Andrea, mozgás: Solymár Rita és Csarnai Mariann, víz: Kóter Zoltán, napfény: Moldován Richárd és Hollósi Zsófia, önuralom: Mudris Anett és Bokor Tímea, levegő: Ambrus Gyöngyi, pihenés: Gáspár Judit, lelki egyensúly: Moldovánné Harmos Zsuzsanna és Szenes Eszter).

A táplálkozás szekcióban a gyerekek megtanulták, hogy semmi sem egészséges, ami disznóból van, megismerkedtek egy egészséges édesség ízével, és közelről láttak működő malmot.

A mozgás órán néhány cserkészdal segítségével négy sportformára melegítettek be.

A vízteremben egyszerre itatták meg egymást vízzel, majd megtudták, hogy a vizek szennyezettségéről sok esetben mi, hétköznapi emberek tehetünk.

A napfénnyel kapcsolatban megismerkedtek a Nap hasznos és káros sugaraival.

Önuralom témában megtanulták a történelem első önuralommal kapcsolatos történetét, az édenkerti jó és gonosz tudása fájának esetét és azt, hogy van különbség a mértékletesség és az önuralom között.

A levegő szekcióban működés közben láthattak a gyerekek egy cigarettagépet, ahol a víz már egy cigarettától is elszíneződött, és fekete lerakódás képződött az átlátszó flakon belsején.

A pihenés órán az igazán pihentető alvás kellékeit ismerték meg a gyerekek.

A lelki egyensúly állomáson megtudták, hogy nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is táplálni kell azon keresztül, amit nézünk és hallgatunk.

Köszönet jár Szilvási-Csizmadia Andreának, Baktai Melindának és Talmácsiné dr. Brachna Andreának, akik segítettek előadókat keresni erre a hasznos és szép napra.

Köszönet minden kedves és lelkes előadónak, aki fáradságot és energiát nem kímélt, és eljött Tassra, az első adventista egészségnapra segíteni a gyerekeknek megismerni az egészség 8 összetevőjét.

 

Zoboki Nóra

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista