2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Értékes vagy!”
„Értékes vagy!” PDF Nyomtatás E-mail

A Női Szolgálatok Osztályának képzése Pécelen 

nok_szolgalata_kepzes_pecelen_088„Ha az Úr helyez látást az életedbe, akkor Ő segít azt végrehajtani, ezért többet érsz el az életben, mint amit valaha el tudtál képzelni magadról. Értékes vagy!" - hangzott el a Hetednapi Adventista Egyház Magyar Uniójának Női Szolgálatok Osztályának képzésén, melyet Clair Sanches-Schutte, a Transzeurópai Divízió osztályvezetője tartott 2013. november 8. és 10. között Pécelen.

A 11 modulból álló előadáson - az örömmel várt és fogadott - Clair feltárta a hallgatóság előtt a Női Szolgálatok szerepének jeletőségét, beszélt a Bibliában szereplő nők példájáról, továbbá tanácsot adott, hogyan és miért tanulmányozzuk a Szentírást naponta. Kifejtette, hogy Isten szemében a nők az Ő értékes teremtményei. A képzésen szó volt a kommunikációs készségek fejlesztéséről, a gyülekezet életét gazdagító, tevékeny nők szolgálatának vezetéséről, ugyanakkor fontos helyen szerepelt, hogyan tudunk szolgálni és evangelizálni a környezetünkért. A nők szükségleteinek felméréséről tartott előadást követte a jövőkép és a cél meghatározása e szolgálatban.

nok_szolgalata_kepzes_pecelen_013Ellen G. White kezdeményezésére 1844-ben indult el a női missziós szolgálat, aki igyekezett minél több testvérnőt bátorítani erre a feladatra. 1980-ban Elinor Esther Wilson, a Generál Konferencia akkori elnökének felesége, újraindította a Női Szolgálatokat, azért, hogy felemeljük Jézus Krisztust az emberek előtt, akinek átformálása által a nők növekedjenek az otthonukban, a gyülekezetükben, bárhol, ahol élnek. Ettől az időtől kezdve folyamatosan működik ez az osztály a Generál Konferenciánál, a divízióknál és az unióknál egyaránt, azért, hogy segítse és bátorítsa a testvérnőket földi vándorlásuk útján, valamint tanácsolja, segítse őket missziós szolgálatukban.

A képzés végén a gyülekezetek képviselői különböző küldetésnyilatkozatot fogalmaztak meg a helyi közösség szükségletének megfelelően, mely közül hadd osszuk meg az egyiket: „A Női Szolgálatok Osztály a Budapest Terézvárosi Gyülekezetben arra törekszik, hogy híd legyen a fiatal és idős testvérnők között."

nok_szolgalata_kepzes_pecelen_001A divízió képviselője, Clair és az unió Női Szolgálatok Osztályának vezetője, Hella Éva, továbbá a munkacsoport tagjai különleges, apró ajándékokkal kedveskedtek a jelenlevő testvérnőknek, hogy bátorítsák őket a hitre, a hűségre, az együttérzésre és a szeretetre egymás iránt. Ehhez segítettek az egyéni és csoportos beszélgetések, a kreatív feladatok, az összetartozás, a lelki ajándékok fejlesztése a háromnapos női közösségben.

A Magyarország több mint 30 gyülekezetéből összegyűlt testvérnőknek sikeres vezetői bizonyítványt adott át Clair Sanches-Schutte, a Transzeurópai Divízió Női Szolgálatok Osztályának vezetője, amely igazolja, hogy a képzésen részt vett harminchárom hallgató elvégezte az első szintet, a Generál Konferencia Női Szolgálatok Osztálya képzésének alapfokát. „A képzés lelkesített és megerősített abban, hogy valóban nagyon fontos a nők szolgálata az élet minden területén" - jegyezte meg Bodnárné Zsóka lelkészfeleség.

nok_szolgalata_kepzes_pecelen_070A GK Női Szolgálatok Osztálya a divízióval együtt konferenciát szervez 2014. szeptember 24-28-ig Rogaskán, Szlovéniában, melyre szeretettel várja a gyülekezetek Női Szolgálatok Osztályának vezetőit és a testvérnőket.

 

(TINÉ)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista