2024. április 27. Szombat
Napnyugta: 19:51
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Bibliaismeret arrow Lelki egészség arrow Vezetni a vezetett népet
Vezetni a vezetett népet PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal

1. Az első: mit tesz Isten az Ő népéért?

„Mert nem hagyja el az Úr az ő népét, az ő nagy nevéért."

Nem azért, mert jóképűek vagyunk, hanem „az ő nagy nevéért". Magáért. Milyen jó ez, hiszen hihetetlen biztonságot ad.

Mit jelent Isten neve? „Megjelentettem a te nevedet az embereknek" (Jn 17:6). Megmutattam, bemutattam a jellemedet. Most azért imádkozom, hogy tartsd meg őket a te nevedben. Add, hogy bemutassák a jellemedet azzal, hogy egyek, mint mi vagyunk.

Isten célja mindig az volt a népével, hogy elérje: visszatükrözik az Ő jellemét. Nem csak egyénileg, hanem közösségileg is. Sőt az egyéni visszatükrözés látszata sokszor csupán hamisítvány. Minden perfekcionista szent - aki csak a közösség nélkül tudja visszatükrözni Isten jellemét - tévelygő. Isten jellemét hitelesen csak közösségben lehet visszatükrözni.

Számtalan ige beszél a közösség csodájáról. 1Pt 2:10: „Kik hajdan nem nép voltatok, most pedig Isten népe vagytok". A világ előtt ma gyakran megszokott egy megváltozott egyéni élet. Emberek akár extrém dolgokat is megtesznek, új szokásokkal, hihetetlen erőfeszítéseket vállalva. De ami mindennél jobban hiányzik, az egy hiteles közösség bemutatása. Legtöbben csak addig vállalják a közösséget bárkivel - akár még a házastárssal is - amíg az személyes előnyt jelent nekik, és nem jelent túl nagy kötelezettséget. Pál apostol arról beszél, hogy a Krisztushoz való tartozásunk hiteles bizonyítéka, hogy egy természetfeletti közösség részesei leszünk (Gal 3:26-28). Ez az egyetlen dolog, ami hitelesítheti a kereszténységünket.

Isten nem hagy el az Ő nevéért. Meg akarja láttatni a jellemét. Hamarosan nagy dolgok fognak történni. Mielőtt Jézus Krisztus visszatérne, ez a nép megláttatja Isten jellemét a világgal az egység által. Ezt Isten fogja megtenni. A kérdés csak az: részese leszel-e ennek?

Ellen G. White ezt írja: „A trónt övező szivárvány a záloga annak, hogy Isten hű, és hogy nála nincs változás, sem változásnak árnyéka. Vétkeztünk ellene, és nem érdemeljük meg, hogy kedvezzen nekünk. De Ő maga tanít a legcsodálatosabb könyörgésre: »A Te nevedért kérünk, ne útálj meg, ne engedd, hogy meggyalázzák dicső trónodat! Gondolj ránk! Ne bontsd fel a velünk kötött szövetségeket!« (Jer 14:21) Megígérte, hogy ha méltatlanságunk és bűneink beismerésével hozzá fordulunk, figyel a kiáltásunkra. Trónja becsülete múlik szava betartásán." (RH, 1909. ápr. 22.)

„Isten mérhetetlen eredmények elérésére ad erőt mindazoknak, akik semmit nem tartva vissza, felajánlják magukat az Úr szolgálatára. Istent örök ígéret köti ahhoz, hogy hatalmat és kegyelmet biztosítson mindazok számára, akik az igazságnak való engedelmesség által megszentelődnek." (YI, 1893. jan. 19.)



 
< Előző   Következő >

 
 
 
Bibliaismeret
Bibliatanulmányok
Lelki egészség
Bibliai Levelező Iskola
On-line Biblia
Ellen G. White Írásai
Joomla Toplista