2024. április 27. Szombat
Napnyugta: 19:51
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Bibliaismeret arrow Lelki egészség arrow Vezetni a vezetett népet
Vezetni a vezetett népet PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal

2. Másodszor: Mi a vezetők dolga? Mit tegyünk mi Isten népéért?

„Sőt tőlem is távol legyen, hogy az Úr ellen vétkezzem és felhagyjak az érettetek való könyörgéssel; hanem inkább tanítani foglak titeket a jó és igaz úton."

Az igazi vezető első számú ismertetőjegye, hogy szereti Isten népét. Hinnünk kell Isten népében az Ő ígéretéért.

Sámuel két dologról beszél, amit folyamatosan tenni fog ezért a népért továbbra is. Még akkor is, ha rosszul döntöttek. Imádkozni fog értük, és tanítani fogja őket.

A közbenjárás és az Ige szolgálata - a lelki vezetők feladata, a lelkipásztorok és a presbiterek közös dolga. ApCsel 6:4-ben a lelki vezetők azt mondják a helyi gyülekezetben, hiszen akkor még csak jeruzsálemi gyülekezet volt: „Mi pedig foglalatosok maradunk a könyörgésben és az igehirdetés szolgálatában".

Itt is ezzel a két feladattal találkozunk: közbenjárás és az Ige szolgálata. Akár a lelki vezetőkre vonatkozó megbízási igéket nézzük, akár a feljegyzett történeteket a bibliai korok lelki vezetőiről, mindig ezzel a két legfontosabb feladattal találkozunk.

A prédikálással talán legtöbbször nincs is gond. Legalábbis a mennyiséggel. Prédikálunk a vezetettjeinknek. De mennyi időt töltünk a közbenjárói imádsággal? Ha több gyülekezeti tag van ránk bízva, akkor több időt kellene közbenjárói imádsággal töltenünk. Ha nagyobb városban szolgálunk, és így nagyobb a misszióterületük, akkor szintén több időt kellene közbenjárói imádsággal töltenünk.

Miben hiszünk? Önmagunkban vagy Istenben? Itt dől el igazán. Azon gondolkodom, hogy amikor meghatározzuk egy lelkipásztor munkakörét, megfogalmazzuk a konkrét elvárásokat: prédikáljon, tanítson, látogasson, kereszteljen. Oda írjuk-e: imádkozzon?! Hány órát naponta? A lelki vezetőknek a lelki vezetés eszközeit kell használniuk. Közbenjárás és az Ige szolgálata.



 
< Előző   Következő >

 
 
 
Bibliaismeret
Bibliatanulmányok
Lelki egészség
Bibliai Levelező Iskola
On-line Biblia
Ellen G. White Írásai
Joomla Toplista