2024. április 18. Csütörtök
Napnyugta: 19:38
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow Bibliaismeret arrow Lelki egészség arrow Vezetni a vezetett népet
Vezetni a vezetett népet PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal
4. oldal

3. Végül harmadszor: Mit tegyen Isten népe?

„Csak féljétek az Urat, és szolgáljatok néki hűségesen, teljes szívetekből; mert látjátok; mily nagy dolgot cselekedett veletek. Ha pedig folytonos rosszat cselekszetek: mind ti, mind királyotok elvesztek" (24-25. vers). Istenfélelem, imádat, szolgálat, a teljes szív átadása, Isten nagy tetteinek elismerése, hirdetése. Negatív megfogalmazásban: leszokni a rosszról, ami valójában jellemformálást jelent.

A Szentírásban sokszor más és más módon van megfogalmazva ugyanez. Az Újszövetségben ennek a kérdésnek a jézusi megközelítését látjuk. Jézus a nagy parancsolatban és a misszióparancsban foglalja össze, hogy mi Isten népének a küldetése ezen a földön.

Mt 22:37-40 és Mt 28:19-20 szerint öt olyan tevékenység van, amivel Jézus példáját követve megdicsőíthetjük Istent:

 „Szeresd az Urat a te Istenedet teljes szívedből..." - Imádat

„Szeresd felebarátodat, mint magadat." - Szolgálat

„Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká..." - Evangelizálás

„...megkeresztelvén őket..." - Közösség

„Tanítván őket, hogy megtartsák..." - Tanítványság

A Magyar Unió missziótervében a látásunkat és a stratégiai célkitűzéseinket ezeknek a tevékenységeknek a mentén fogalmaztuk meg. Nem szeretnénk semmit tenni, ami nem Isten megbízása alapján van ránk ruházva.

Isten választott magának egy népet. Ö el fogja végezni a maga feladatát. Ki fogja ábrázolni a jellemét ebben a közösségben. Mielőtt Jézus befejezné közbenjárói szolgálatát, hatalmas dolgok fognak történni. A világ el fogja hinni, hogy Jézust Isten küldte, mert népének egysége megláttatja Isten jelelmét. A kérdés csak az, hogy részese leszel-e ennek a demonstrációnak?

A mi részünk, vezetőké, hogy a közbenjárás és az Ige szolgálata által vezessük Isten népét, hogy megdicsőítse Őt, ahogy Jézus is tette a földön. Imádat, szolgálat, evangelizálás, közösség és tanítványság által.

Szeretnénk végre hazaérni. Földi életünk egyetlen célja, hogy hazaérjünk, és másokat is segítsünk ebben. Mivel Isten megígérte, hogy megteszi a maga részét, nekünk az a dolgunk, hogy együttműködjünk vele. Csatlakozzunk Sámuelhez, aki azt mondta: azt fogom tenni, amit az Úr mondott, és tegyétek ti is ezt velem. Akkor fog Isten nagy dolgokat tenni az Ő népéért.

 

Dr. Szilvási András



 
< Előző   Következő >

 
 
 
Bibliaismeret
Bibliatanulmányok
Lelki egészség
Bibliai Levelező Iskola
On-line Biblia
Ellen G. White Írásai
Joomla Toplista