2024. április 23. Kedd
Napnyugta: 19:45
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Megnyílt az Éden Völgye Galéria
Megnyílt az Éden Völgye Galéria PDF Nyomtatás E-mail

eden_volgye_galeria_megnyito_2A költészetet gyakran használják Isten dicsőítésére, de mi a helyzet a művészet többi kifejezési formájával?  Mi a helye a szépművészetnek és a képzőművészetnek a keresztény életben?

A művészi alkotás az ember legősibb kifejezési formája. Már az legősibb közösségekben megjelent, és az idők változásával mindig fontos szerepet játszott az adott társadalom értékeinek a közvetítésében.

Az Újpesti Gyülekezet a missziójának egy új formáját kezdte el 2013. szeptember 30-án hétfőn este 17.30-kor , amikor ünnepélyes keretek között megnyílt az Éden Völgye Galéria és megtekinthettük Somos Zsuzsa grafikusművész Mesélő házak című kiállítását. A kiállítást dr. Szigeti Jenő nyitotta meg. Közreműködött Nyári István és a Balatonfüredi Fiatal Muzsikusok Egyesülete. A kiállítás megtekinthető hétfőtől péntekig 14 és 18 óra között Újpesten, a Görgey utca 10-ben.

eden_volgye_galeria_megnyito_7A megnyitót követően zeneterápiás foglalkozás volt Szív-lélek-zenélek címmel, melyen Bánó Veronika és Rábaközi Rita volt a vendégünk, a jelenlévők nagy örömére. A hangterápia atyja, Alfred A. Tomatis, francia fül-orr-gégész volt, aki ,,Mozart-hatásnak" nevezte el  a komolyzene gyógyító képességét. Hallás- és zenekutatásai során jutott el ahhoz a felismeréshez, hogy a hangok segítségével alvászavart, depressziót, sőt szervi bántalmakat is lehet gyógyítani. Vizsgálatai közben jött rá arra, hogy a komolyzenei darabok közül leginkább Mozart zenéjének hallgatása indukál pozitív pszichofizikai folyamatokat.

,,A zene érzékszerveinken keresztül jut a központi idegrendszerhez, ahol többszörösen fejti ki gyógyító hatását: a harmonikus, lassú zene hatására csökken a légzésszám és a vérnyomás, lassul a szívfrekvencia, így kedvezően alakul a vérkeringés" - állítja Hans Joachim Trappe, bochumi szívspecialista.

eden_volgye_galeria_megnyito_32014 elején szeretnénk indítani a kerület iskolásai és óvodásai számára rajzpályázatot a Biblia történetei alapján. A képekből természetesen kiállítást tervezünk.

Folyamatosan zajlanak a programok az Éden Völgye Életmódközpontban, most már szinte a hét minden napján találhatunk érdekes előadásokat. Van még hely az új Galéria vendégkönyvében. Várunk szeretettel minden érdeklődőt és várjuk a véleményeket is!

 

Csengei Károly

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista