2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow 20 éves alapítványi jubileum Kecskeméten
20 éves alapítványi jubileum Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail

20_eves_a_kecskemeti_kezdj_el_elni_alapitvany_019Két évtizede 1993. október 20-án Homokiné dr. Kraszkó Mária és Beretzkyné Nagy Erzsébet testvérnők kezdeményezésére alakult meg a Kezdj el élni Alapítvány. Azzal a céllal, hogy Kecskeméten felépülhessen az adventista kápolna és ezáltal a Kecskeméti Gyülekezet egészségügyi programokat szervezhessen. A kápolna közel tíz év után, 2002 júliusára el is készült, de az Alapítvány folytatta tevékenységét az egészségügyi előadások, ismeretterjesztés, könyvkiadás és nyári táborok szervezésével, támogatásával.

20_eves_a_kecskemeti_kezdj_el_elni_alapitvany_021Október 19-én, szombaton, a Kecskeméti Gyülekezet külön ünnepséggel készült az Alapítvány 20 éves évfordulójára. Délelőtt 9 órától este 21 óráig jobbnál jobb előadások, beszélgetések várták a résztvevőket. Először dr. Szigeti Jenő testvér a délelőtti istentiszteleten, szolgálatában a következő felhívást intézte a gyülekezet és a 20 barátkozó felé: „Kezdj el élni - lélekben!" Megtudhattuk, mit jelent, ha lelkileg megújulunk Isten vezetésében.

A déli szünetben a helyi tábea és a Félegyházi Kenyér támogatásával a finom, egészséges ételeket, kenyeret és süteményeket fogyaszthattuk el, és közben beszélgethettünk egymással.

Ezt követően a délután is gazdag programot biztosított számunkra. Először dr. Gáspár Zsolt - aki 17 éven keresztül volt az Alapítvány elnöke - Prevenció és gyógyítás címmel tartott előadást, majd Homokiné dr. Kraszkó Mária a kezdetekre emlékezett vissza beszámolójában. Az elmúlt időszak és a jelen örömeit pedig Hoffer Zoltán - aki 3 éve látja el az Alapítvány vezetését - osztotta meg a jelenlévőkkel. Végül dr. Homoki Henriette a munka és pihenés kérdésével foglalkozott.

20_eves_a_kecskemeti_kezdj_el_elni_alapitvany_004A program befejezéseként 18 és 21 óra között a mozgásé volt a főszerep, amikor is tucatnyian vidám sporttevékenységekkel zárhattuk ezt a csodás napot.

A húsz éves évfordulóra jelent meg az Alapítvány kiadásában a Bibliai kalauz cimű könyv, mellyel szeretnénk sok embernek segítséget nyújtani az egyéni bibliakutatásához.

Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy két évtized elteltével is örülhetünk a sok jónak, amit tőle kapunk.

 

Hoffer Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista