2024. április 26. Péntek
Napnyugta: 19:50
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jelenlétünk városunkban – adventi ételosztás
Jelenlétünk városunkban – adventi ételosztás PDF Nyomtatás E-mail

adventi_etelosztas_pc010510Az előző beszámolómban említettem, hogy Nyíregyházán a „Boldog Jövő" alapítvány széles spektrumú tevékenységet biztosító pályázatok által aktívan jelen lehet a város életében.

December első vasárnapján a belvárosi karácsonyi forgatagban a Kossuth téren alapítványunk önkéntesei - önkormányzati pályázati forrásból - meleg ételt osztottak az arra járóknak. Nagy sikere volt a káposztás bablevesnek, melyet a Nyírségi Ízkirályok Egyesülete egy hatalmas, 500 literes bográcsban a helyszínen főzött meg. Szíves szeretettel invitáltunk mindenkit, aki csak arra járt, egy tál meleg ételre. Bőven jutott repeta a levesből, kenyérből és a szaloncukorból is.

adventi_etelosztas_-_a_leves_utja_1Vendégeink voltak többen a vásározók közül. Több kisgyermek a nagyijával, akiket a hatalmas üst és a „Mikulás Néni" látványa vonzott, végül felmelegedve és jóllakottan távoztak. Voltak hajléktalanok, rászorulók, akik hosszabb időre táboroztak le nálunk, és azért aggódtak, hogy mi meg ne fázzunk. Voltak olyanok, akik kisebb-nagyobb edényekkel jöttek, hogy legyen vacsorájuk is, és hogy megoszthassák másokkal is ezt a „karácsonyi ajándékot". Voltak ismerősök és soha nem látott emberek, akik megpihentek és eldiskuráltak egy kicsit. Voltak olyan vendégeink, akik nem akartak hinni a szemüknek és a fülüknek, de elnézve bennünket és a gőzölgő ingyen bablevest, azt mondták: „Velük még ilyen nem történt!"

Az egyesület egyik dolgozóját idézem: „Nem az az étel megy kárba, amit szétosztunk, hanem az, ami megmarad!" Így karácsony táján elgondolkoztató nekünk, keresztényeknek: van-e időnk, van-e mit, van-e kivel megosztani!?

 

Irénke néni, önkéntes

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista