2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Táborban és versenyekben gazdag félévek a Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskolában
Táborban és versenyekben gazdag félévek a Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskolában PDF Nyomtatás E-mail

ujszechenyi_tervA Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskola sikeres tavaszi és őszi félévet tudhat maga mögött. A „Kreatív szabadidő" TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0273 projekt keretében, a Kettőspont Alapítvány szervezésében a 2012/2013-es tanév II. félévében, valamint a 2013/2014-es tanév I. félévében nagyon sok diák kapott arra lehetőséget, hogy készségfejlesztő, kreatív táborban, valamint versenyeken vegyenek részt.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával megvalósuló projekt keretében a gyerekek két versenyben mérhették össze ügyességüket és tudásukat. A tavaszi „Ünnepi készülődés" című kreatív versenyben 5 fős vegyes csapatok versengtek,mindannyian alsó tagozatosak. A pedagógusok olyan feladatokat állítottak össze,amelyek megoldásához ügyes kezek,alkotó fantázia szükségeltetett. A kifestő képkirakót ajtó- és ablakdíszek készítése követte,majd papírtojások díszítése saját ötlet alapján. A szorgos kezek pihentetéseként kvíz-kérdések következtek a húsvéti hagyományok,népszokások témakörben. Az őszi versenyen ismét alsós tanulók versenyeztek öt csapatban. Az ősszel kapcsolatos kvíz játékot képkirakás,tökgurítás,seprűvel almaterelés is szerepelt. A „kínai hordárok" két pálcika segítségével gesztenyét hordtak,fontos volt a mennyiség és az időfelhasználás. A cukorgyűjtés a csapattagok részére igénybe vette a fürge lábakat.  

A táborunk a Salgótarjántól 20 km-re fekvő Cereden valósult meg. A majdnem 5 órás utazás fáradalmait feledtette a csodaszép táj, a sok finom étel, és természetesen a sok-sok változatos, érdekes program. Nem hagyhattuk ki a hegyvidék nyújtotta túrázási lehetőséget, mely után pihentetően hatott a technikai tevékenységek sokasága. E tevékenységek során szép ajándékok is készültek a szülők részére. A tábor során megvalósuló különböző vetélkedők növelték a gyerekek versenyszellemét s egyben a csapatmunkában dolgozást is. A versenyzés során szükség volt kreativitásra,kitartásra,gyorsaságra,de türelemre is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

eutamogatas

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista