2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow ADRA karácsony Tiborszálláson
ADRA karácsony Tiborszálláson PDF Nyomtatás E-mail

adra_karacsony_tiborszallason_sam_4173Eltelt egy év, újra eljött a karácsony Tiborszálláson. Hálásak vagyunk a jó Istennek az elmúlt évért, azért, hogy mind ez ideig velünk volt az Úr, a mi Istenünk; és hálásak vagyunk azért, hogy Tiborszálláson ebben a kis zsákfaluban az advent ismét elérkezett.

Mert tudjuk, hogy Jézus nem karácsonykor született. De a világon mindenhol karácsonykor ünneplik Jézus eljövetelét; és ma már nem az a legnagyobb probléma, hogy Jézus karácsonykor született vagy nem, hanem az, hogy van egy ünnep, ami talán az év egyik legnagyobb ünnepe, amikor összeülnek a családok, de úgy ünnepelnek, hogy Őt magát meg sem hívják. Úgy ünnepeljük Jézus születését, hogy már nem is jut az eszünkbe maga az ünnepelt.

adra_karacsony_tiborszallason_sam_4171Tiborszállásra azért jött el az advent karácsonykor, mert Jézus meglátogatott minket. Nagyon szép ünnepünk volt és nagyon szép napunk. Szerepeltek az óvodások, iskolások; a norvég fiatalok (akik az ADRA képviselőivel érkeztek) bemutatták, hogy Norvégiában hogyan ünneplik a karácsonyt. Végül pedig Várhelyi Zoltán, a Tiszavidéki Egyházterület titkára tolmácsolta Isten Igéjét.

Az ünnep után három helyszínen tartottak az ADRA dolgozói kreatív foglalkozásokat, ahol nem ajándékot kaptak a gyerekek, hanem úgynevezett „mezei fatallért" - általunk tervezett papírpénzt -, amivel a közösen elköltött ebéd után a karácsonyi vásárban megtudták vásárrolni azokat az ajándékokat, amelyeket amúgy is megkaptak volna.

adra_karacsony_tiborszallason_sam_4165Ismét egy szép napot zárhattunk; de nem csak ezen a napon, hanem egész évben érezhettük a jó Isten áldását; egy pedagógus úgy fogalmazta meg ezt a tényt, hogy ő már régóta dolgozik az iskolában, de olyan év még nem volt, hogy ennyi mindent kaptak volna a gyerekek.

 

Soós Róbert

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista