2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow "A mi atyáinknak Istene választott téged"
"A mi atyáinknak Istene választott téged" PDF Nyomtatás E-mail

andi_meghatalmaza769sa_2013_dec_28_077A Csizmadia Róbert - aki a Magyar Unió Lelkészegyesületének titkára - beszámolójából a közösség már értesült arról, hogy 2013. december 28-án Szilvási-Csizmadia Andrea ünnepélyes keretek között meghatalmazott lelkészi megbízást kapott. A körzet fiataljai hálásak eddig végzett szolgálatáért, örömmel nyugtázták az egyház ezen döntését és lelkesen vettek részt mindannyian a meghatalmazó istentiszteleten.

DET

A fiatalok egyik képviselője így látta ezt az eseményt:


Két éve, 2011 szeptemberében aligha gondoltuk volna, hogy új lelkészünk munkája nyomán milyen áldásos esztendők állnak előttünk. Az ifjúsági élet rövid idő alatt fellendült, aminek eredményeként a Székesfehérvári Gyülekezet 1990 óta a második legjobb éves keresztségi átlagát hozta. Nem feledkezhetünk meg a körzethez tartozó Lovasberényről sem, ahol 1997 óta nem volt ennyi keresztelkedni vágyó évente. Ennek nyomán az elmúlt két évben a közös körzet gyülekezeteinek tagsága 16 személlyel, főként fiatalokkal bővült. Természetesen nemcsak a beszédes statisztikai adatokon keresztül érzékelhető a pozitív változás, hanem többek között a lovasberényi és székesfehérvári fiatalok hatékony együttműködésén keresztül is, melyre egyébként ezelőtt nemigen volt példa.

De ki is az a lelkész, aki Istentől kapott talentumaival ilyen hatékony munkát tudott végezni ilyen ínséges időkben, ilyen nehéz természetű körzetben? Nem más, mint a 2013. december 28-án lelkészi felhatalmazást kapott Szilvási-Csizmadia Andrea. Erre a meghatalmazási istentiszteletre a Székesfehérvári Gyülekezetben került sor.

andi_meghatalmaza769sa_2013_dec_28_037Az ünnepi istentisztelet alkalmából teljesen megtelt a terem, a nagyszámú vendégsereg, és a körzet gyülekezeteinek tagjai szabad széket nem hagytak. A kezdő ének és ima után Csizmadia Róbert a meghatalmazásról, illetve a nők lelkészi szolgálatáról beszélt, melyből bárki számára kiderülhetett, hogy a meghatalmazás már régóta bevett gyakorlat egyházunkban. Ezután szolgálatok hosszú sora következett, melyet a Rushing Water énekszolgálata nyitott meg és a körzet ifjúságának pantomim játéka folytatta. Ezenkívül hallhattuk Andi életrajzát - a hivatalosnál kreatívabb formában - és egy duettet is, majd Ócsai Tamás, a Magyar Unió elnöke emelkedett szólásra. Prédikációjában arról beszélt, hogy mit is jelent az elhívatás, illetve mekkora felelősséggel is jár ez. Ócsai Tamás és Ősz-Farkas Ernő igehirdetését az ifjú Mór András orgonajátéka kötötte össze. Ősz-Farkas Ernő gondolatainak alapjául 1Sám 16:7 szolgált: „Az Úr azonban monda Sámuelnek: Ne nézd az ő külsőjét, se termetének nagyságát, mert megvetettem őt. Mert az Úr nem azt nézi, ami szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van." A prédikáció aktualitása okán komoly tanulságot hordozott, elsősorban a körzet gyülekezetei számára.

A fogadalomtételt és a meghatalmazói imát Tóka Szabolcs, neves orgonaművész játéka vezette fel, megalapozva az elkövetkezendő percek hangulatát. A meghatalmazói ima keretében Szilvási-Csizmadia Andreát a Tatabányai Gyülekezet döntésének megfelelően presbiterré szentelték, az Unióbizottság elhatározásának értelmében pedig meghatalmazott lelkészi megbízást kapott. Az áldásos pillanatokat a frissen meghatalmazott köszöntése, majd a székesfehérvári kórus szolgálata követte. Ezt követően Andi válaszprédikációja következett, úgy, ahogy megszokhattuk, röviden és lényegre törően beszélt arról, milyen is Isten. Isten nem személyválogató, mindannyiunkért meghalt, korra, bőrszínre, nemre való tekintet nélkül. Imádsága, hogy ennek az Istennek a képe legyen jelen a körzet gyülekezeteiben. Az istentiszteletet a lelkésztársak és a Székesfehérvári, Lovasberényi, Tatabányai Gyülekezetek köszöntése zárta le.

Kívánom, hogy szolgálatát továbbra is olyan eredményesen és sokáig végezze körzetünkben, ahogy eddig is tette!

Csitáry-Hock Dávid

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista