2024. április 16. Kedd
Napnyugta: 19:36
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Mozgalmas ősz és december Pesterzsébeten
Mozgalmas ősz és december Pesterzsébeten PDF Nyomtatás E-mail

pesterzsebeti_beszamolo_bibliakorNyár végén ismét egy barátainkkal közös bográcsozással indítottuk a bibliakört, amely immár négy éve folyamatosan működik Pesterzsébeten.

Októbertől a „Merre keressem...?" sorozatot folytattuk, majd ezt követően egy új sorozatot indított lelkészünk, Horváth Péter „Hogyan bánt Jézus az emberekkel?"  témakörben. E sorozatban elsősorban azokat a történeteket dolgozta fel, melyben Jézus az emberiség, a társadalom számkivetettjeivel, a társadalom perifériájára szorult emberekkel  találkozott. Ezek a találkozások mindegyik ember életében alapvető változásokat eredményezett.

Az eddigi  bibliaköri hallgatók  kitartottak és néhány fővel bővült a létszám.

Néhányan szombatokat is velünk töltik gyülekezetünkben.

December 15-én jótékonysági koncertet rendeztünk a Gaál Imre Galériában, amelyen az Éjféli Kiáltás gospel kórus lépett fel. Az Igéből Zólyomi Horváth Renáta uniópénztáros szólt a jelenlévőkhöz, Lk 2:8-20 alapján, mely szerint a bethlehemi pásztoroknak angyal szólta a Megváltó születéséről szóló örömhírt. Az örömhír ma is ugyanaz: van Megváltónk, van megváltás részünkre, és reménység, hogy Jézus visszajön és az örökkévalóságban együtt lehetünk vele és mindazokkal, akik Őt szeretik.

A koncerten a Gyermekek Átmeneti Otthona részére gyűjtöttünk adományokat. Ez az intézmény nyújt átmeneti otthont azoknak a kisgyermekeknek, akiknek családja átmenetileg krízishelyzetbe kerül (a szülők elvonókúrán vannak vagy tartósan betegek, esetleg börtönben, vagy egyéb problémák miatt nem tudják ellátni szülői feladatukat). 33 700 Ft gyűlt össze, melyet a helyszínen átadtunk az otthon képviselőjének, aki meghatódva köszönte meg, hiszen minden fillér számít.

pesterzsebeti_beszamolo_dijatadasDecember 16-án tartottuk a karácsonyi gyermekművészeti pályázat kiállításának megnyitóját és díjátadó ünnepségét. A pályázatra 92 mű érkezett. A témák Jézus születése és József álmai volt. 29 gyermek művét díjaztuk az Advent Kiadó gyermekkönyveivel és a tanév végén sorra kerülő, egynapos kirándulással. Ezenkívül a felkészítő tanárokat is megajándékoztuk az Advent Kiadó könyveiből. Örömünkre, a felkészítő tanárok köre is bővült három fővel. Minden gyerek kapott oklevelet és egy kis karácsonyi csomagot, melyben az ADRA segítsége is benne volt játékok, édesség formájában, de magánszemélyek is (nem gyülekezeti tagok) hoztak nagyon szép plüss állatkákat, játékokat.

A vendégkönyvünkbe új bejegyzést írt egy rajztanár, aki megköszönte ezt az újabb lehetőséget a Biblia olvasására és a sok szép ajándékot, amit a gyerekek kaptak.

A megnyitón Horváth Péter lelkész szólt az Igéből a megjelent gyermekeknek és szülőknek az advent örömüzenetéről, melynek fő mondanivalója az volt, hogy a szívünkben adjunk helyet  Jézusnak mint legkedvesebb vendégnek.   

pesterzsebeti_beszamolo_hajlektalanszalloHagyományosan a Hajléktalan Szállóra is elmentünk, ahol adventi ünnepséget tartottunk. A néhány vers, ének és vetítés témája advent legfőbb üzenete, Jézus születése volt. Horváth Péter lelkész arról szólt a megjelenteknek, hogy Jézus, aki a világ Megváltója, itt e földön szintén hajlék nélkül volt. Nem volt számára hely a vendégfogadó háznál. A legfontosabb az, hogy emelkedjünk felül az életünk problémáin, fogadjuk el Isten szeretetét és a szívünkben szülessen meg Jézus.

A szállón lakóknak és a kinti erőben, parkokban lakóknak a gyülekezet gyümölcsből, süteményből készített csomagokat. Néhány zsák meleg ruhát is vittünk ADRA adományból. Az ott dolgozó szociális munkásoknak pedig könyvajándékot vittünk. Az ünnepség végén a szálló néhány lakója meghatódva énekelte velünk együtt a Csendes éj című éneket.

Néhányan az óév búcsúztatására is összegyűltünk: néhány bibliaköri tag, rajzpályázatos gyerek és anyuka. Hálaadó áhítatot tartott Karancsi Ilona 1Sám 7:12 fő gondolata alapján: „...Mindeddig megsegített minket az Úr." Helyezzük életünk irányítását továbbra is Isten kezébe, aki eddig is megmutatta szeretetét és jóságát az életünkben. Megnéztünk közösen egy filmet: Mindenki megvan címmel, amely arról szól, mennyire fontos és a felnőtt kort is meghatározza a jó családi légkör, a gyermekek és a szülők ideális kapcsolata.

Majd szeretetvendégség keretében beszélgettünk, felidézve az év folyamán szerzett jó tapasztalatainkat. A következő évre is Isten segítségét, vezetését kértük életünkre.

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista