2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Adventváró karácsony Salgótarjánban és Pásztón
Adventváró karácsony Salgótarjánban és Pásztón PDF Nyomtatás E-mail

img_4373Kicsit furcsa, hogy az idén nemigen van téli hangulatunk, még az északi hegyek között, Salgótarjánban sem esett egy kis hó sem. Talán észre sem vettük volna, hogy itt volt a karácsony, ha nem élne még nagyon az emlékezetünkben az a sok-sok készülődés és program, amivel az adventi időszakban igyekeztünk széppé és áldásossá tenni ezeket a napokat az emberek számára.

Évek óta szervezünk programot erre az időszakra, de az idén merészet gondoltunk. Egy divízós pályázat segítségével bekapcsolódtunk a hivatalos, városi adventi készülődésbe, ami a karácsonyt megelőző három héten keresztül tartott. A város vezetése örömmel vette kezdeményezésünket, és bízunk benne, hogy sikerült bizonyságot tennünk a lakosok nagy részének arról, akinek a befogadására talán most kicsit nyitottabb szívvel voltak.

img_4239 A készülésünk sokszínű volt és sokrétű, de a kezdetektől az ima erejére támaszkodtunk. Az énekkar és a zenekar mellet, akik már hónapokkal korábban elkezdték a felkészülést, a gyülekezet minden tagja bekapcsolódott valamilyen módon. A könyvárusítást három héten keresztül  folyamatosan végezték testvéreink a főtéren.

A gyülekezet környezetét szépen rendbe tettük, hogy méltó helyen várhassuk a betérő vendégeket, látogatókat. Minden évben fontos, hogy városunkban a nehéz helyzetben élő emberek felé forduljunk, és mindenféle tekintetben segítséget és reménységet közvetítsünk számukra. A városi családsegítő központtal együttműködve hívtunk meg hátrányos helyzetű családokat a gyülekezetbe.

Vendégeinkkel, lelkes kisgyerekekkel együtt dicsértük Krisztust, majd a karácsonyi sütemények és tea mellett személyesen is megismerkedtünk velük, akik természetesen gazdag ajándékokat is vihettek magukkal.

img_3969Az öregotthon meglátogatása az idén sem maradt ki, és a két nagy karácsonyi koncert, Salgótarjánban és Pásztón. Különlegessé tette a két koncertet, hogy egy nagyon színvonalas és tartalmas műsorral bővült, mivel előadásra került Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novellája. A gyülekezet tagjaiból és lelkes barátainkból állt össze a kis színjátszó csapat, akik a gyerekekkel együtt szép díszletek között, nagy átéléssel adták elő a darabot.

Az advent utolsó hetében még egy komoly feladat állt előttünk. A város főterén egy egész napos rendezvénysorozat keretében előadtuk a betlehemi történetet gyülekezetünk gyerekiskolai csoportjának tagjai – akik a pásztorokat játszották –, valamint a fiatalok és a szülők közreműködésével.

img_3616Azóta is hiányzik az a sok meglepődött arc, akiket akkor láttunk, amikor elindultunk, hogy a városban az utcán, a piacon, az üzletekben, a főtéren karácsonyi énekeket énekeljünk és igés kártyákat osztogassunk a salgótarjániaknak, akik még vásárlás közben is megálltak, és örültek a spontán éneklésnek.

Nos, a hó sajnos nem esett, de ettől még Salgótarjánban is volt karácsony, és örömmel gondolunk vissza arra, hogy leghőbb vágyunk valóra válhatott, és szolgálatunkkal tudtunk tenni azért, hogy az emberek szíve nyitott legyen Krisztus befogadására.

 

Ócsainé Demeter Irén

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista