2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A Reménység Evangelizációs Központ (2014. évi terve
A Reménység Evangelizációs Központ (2014. évi terve PDF Nyomtatás E-mail

KÜLDETÉS: Valódi értéket egy reménytelen világnak! – A Reménység Evangelizációs Központ küldetése, hogy az evangélium reményteljes üzenetét eljuttassa a modern média eszközeinek segítségével minden ember számára, segítse és támogassa ebben a szolgálatban a Magyar Unió egységeit, gyülekezeteit, továbbá technikai segítséget nyújtson a Magyar Unió rendezvényei számára.

TEVÉKENYSÉG: A Reménység Evangelizációs Központ tevékenysége két fő területre összpontosul:

1. Biblia Levelező Iskola – Az iskola bibliai, életvezetési, egészségügyi tematikájú sorozataival lehetőleg minden társadalmi réteget, minden korosztályt igyekszik megszólítani, a beiratkozott hallgatókkal levelező valamint nyári táborok segítségével személyes kapcsolatok ápolására, az érdeklődők számára felkínálva a lehetőséget a személyes bibliai tanulmányok végzésére a helyi gyülekezet és lelkész közreműködésével.

2. Reménység Média – A médiaközpont videó és audió részlege alkalmas mind rádiós, mind TV-s műsorok előállítására, továbbá valamint CD-k és DVD-k készítésére, sokszorosítására. A jelenlegi technika alkalmas stúdióbeszélgetések felvételére, hagyományos, valamint green-box technika alkalmazásával, továbbá külső helyszíneken forgatásokra, rendezvényeken hang- és képrögzítésre. A Remény TV a nemzetközi Hope Channel család részeként a Magyar Unió Internetes televíziója


CÉLOK:

  • Részvétel a Misszió Budapestért programban.
  • Az adventista üzenet megjelenítése az országos közszolgálati és helyi, valamint internetes médiában.
  • Gyülekezeti tagok tájékoztatása és lelkesítése a központ működésével kapcsolatban.
  • Munkatársak bátorítása, lelkesítése, a csapatszellem erősítése.


PROGRAMOK:

A) A Misszió Budapestért programhoz kapcsolódó tervek – A program keretében olyan anyagok kerülnek előkészítésre, amelyek támogatást jelentenek a személyes kapcsolatokból eredő érdeklődés, ismeretek elmélyítéséhez, a keresztségre való felkészítéshez.

  • „Gyere ahogy vagy!” tv-műsor – A budapesti Hatoscsatorna műsorán heti rendszerességgel jelenik meg 25 perces műsoridővel (heti 3 ismétléssel) hitéleti műsorokkal.
  • „Az öröm tapasztalata” DVD (előző évről) – A megértést segítő kisfilmek Az öröm tapasztalata című könyvhöz, hangalámondással vagy felirattal.

B) Az adventista üzenet megjelenítése

  • Az Adventista félóra műsorainak elkészítése a közszolgálati rádió számára. Az év során 9 alkalommal 30-30 perces adventista vallási félóra a Kossuth Rádióban.
  • Remény TV számára műsorok gyártása. Együttműködés az egyház más osztályaival, intézményeivel elsősorban stúdióműsorok gyártásában.
  • Helyi televíziókkal rendszeres munkakapcsolat kiépítése, műsorok biztosítása számukra. Részletes terv alapján 2014-ban elkezdődik a városi televíziókkal való kapcsolat kiépítése, valamint az ehhez kapcsolódó infrastruktúra megalkotása.
  • Együttműködés a helyi gyülekezetek által kezdeményezett médiamunkában. Néhány gyülekezet már hosszabb, rövidebb ideje készít rendszeresen tv-műsorokat.

 

Ócsainé Demeter Irén
osztályvezető

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista