2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az Adventista Teológiai Főiskola terve 2014-re
Az Adventista Teológiai Főiskola terve 2014-re PDF Nyomtatás E-mail

A megmérettetés éve

2014 a megmérettetés éve lesz az Adventista Teológiai Főiskolán, mert két minőségi ellenőrzés is lezajlik az intézményben. Az állami akkreditáció két részből áll majd – egy intézményakkreditációból, ami azt vizsgálja, hogy a főiskola, mint intézmény megfelel-e a felsőoktatási intézményekkel kapcsolatos elvárásoknak, valamint azokat a szakokat is áttekintik, amelyeket tanítunk. Hitéleti szakok lévén, itt nem a tartalmat vizsgálják, hanem azt, hogy valóban átfogó teológiai oktatás folyik-e az intézményben. Az Adventista Akkreditációs Egyesület vizsgálata már számos olyan lelki és tartalmi kérdésre is kitér, ami összhangban van a Hetednapi Adventista Egyház egyetemes elvárásaival.

Az év első felében nemcsak az akkreditációk miatt leszünk elfoglaltak, hanem azért is, mert szeretnénk meghirdetni néhány olyan képzést, amivel válaszolunk a gyülekezetek igényeire. Sokan jelezték, hogy szívesen részt vennének olyan rövid programokon, amelyek alkalmat adnak egy-egy specifikus adventista tanítás vagy gyakorlati (etikai, szolgálatainkkal összefüggő) kérdés alaposabb tanulmányozására. Egyesek szeretnének több bibliamagyarázati anyagot kapni, ami segíti őket szolgálatukban, ezért hamarosan újra kiadjuk az Adventista Teológia Főiskola szakfolyóiratát, az Adventista Szemlét, valamint kiadunk néhány szemináriumi anyagot is. 

Nem tudom, gondolkodtunk-e már azon, hogy az Adventista Teológiai Főiskola hány diplomát adott ki fennállása óta? A főiskola először 1993-ban adott ki diplomát, 2011-ig összesen 47-en végeztek a teológiai alapszak nappali tagozatán és 192-en a levelező tagozaton. A végzettek közül 45-en állnak egyházunk szolgálatában. Ezen felül 2010-ben és 2011-ben 40 oklevelet adtunk ki az Életmód tanácsadó szakirányon.

2012-ben összesen 30 fő végzett, ebből 10 teológia szakos volt (4 nappalis és 6 levelezős), 12 fő a CSÉN szakirányon, 8 fő az Életmód tanácsadó szakirányon végzett. Ha ehhez azokat is hozzávesszük, akik 2013-ban végeztek (13 teológus és 7 családi életre nevelő), elmondhatjuk, hogy az Adventista Teológiai Főiskola huszonhárom évi működése alatt mintegy 260 teológiai végzettséggel rendelkező személyt adott a Hetednapi Adventista Egyháznak. E létszám csaknem egy hatoda került egyházi szolgálatba. Érdemes volna megvizsgálni, hogy a gyülekezetek, az egyházterületek, és az egyházi intézmények hogyan hasznosítják a többieket.

Hálásak vagyunk az Úrnak az eddigi eredményekért, és szeretettel kérjük, hogy támogassátok az Adventista Teológiai Főiskolát imáitokkal, anyaiakkal, és nem utolsósorban azzal, hogy minél többen jelentkeztek programjainkra.

 

Dr. Szilvási József

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista