2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Év végi missziós tevékenységek Nyírbátorban
Év végi missziós tevékenységek Nyírbátorban PDF Nyomtatás E-mail

ev_vegi_misszios_tevekenysegek_nyirbatorban_536Az év utolsó negyedévében a gyülekezetalapító missziós csoport által működtetett Családi és Életmódközpont újabb programokkal lepte meg Nyírbátor valamennyi lakóját.

Ebben az évben második alkalommal, november 24-én megrendezésre került az Egészségügyi Expo, amely lehetőséget adott kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy ismereteiket bővíthessék az egészség területén is. Ezen az alkalmon vendégeink az egészséges életmód 8 alapelvét ismerhették meg. A vendégek minden egyes állomáson részletesen tanulmányozhatták életmódunk pillérit. Méréseket végezhettek (cukor, koleszterin, stressz teszt), felmérhették állapotukat, illetve tanácsot kaphattak személyes életükre. A programon ételkóstolót tartottunk, amellyel vonzóvá tettük a vegán étrendet. Soós Róbert és felesége, Andrea segítségével igen hasznos tanácsokat kaphattak az életmód-változtatásra vonatkozóan. A gyerekek sem unatkoztak, nekik kézműves és képességfejlesztő játékos foglalkozást tartottunk. Hálásak vagyunk Istennek, hogy ez évben is segített megvalósítani az expot. Reméljük, hogy a program által szerzett új ismerőseink, továbbra is igénybe veszik majd alkalmainkat.

ev_vegi_misszios_tevekenysegek_nyirbatorban_574Ahogy beköszöntött a tél, az iskolákban a gyerekek már nagy izgalommal várták a karácsonyt. Rajzversenyt hirdettünk „Advent a családban” címmel, mely által reméltük, hogy a gyermekek elgondolkoznak a karácsony valódi értelmén és jobban ráhangolódnak a szeretet ünnepére. Az advent nemcsak az emberek egyéni életében, de a családok összetartásában is fontos szerepet játszik. Éppen ezért szerveztünk a rajzpályázat díjkiosztójával egybekötve Családi Napot is. Isten áldását, mint mindig ezen a napon is érezhettük. Nagy öröm volt látni a közel 65 szebbnél szebb munkát és a gyermekek lelkesedését. E napot színesítette a debreceni Palánta Bábmissziós csoport szeretetről szóló műsora.

Ahogy egyre közeledett az ünnep és már majdnem meggyújthattunk az első adventi gyertyát, szerettünk volna visszajáró vendégeinkkel egy különleges estét együtt tölteni. Egy jótékonysági Adventi koncertre hívtuk el ismerőseinket, barátainkat, ahol a Józsai Advent kórus szolgálatát hallgathatták meg. Ez a varázslatos este, nemcsak a Nyírbátori missziócsoport számára volt felejthetetlen alkalom, hanem minden egyes vendég és szolgálattevő számára. Azon az este igazán szívbe talált az igei üzenet, amelyet Szőllősi Árpád mint a Józsai Gyülekezet lelkésze szólt a résztvevőkhöz. A szeretet és a béke üzenete, a visszajelzések szerint, minden résztvevő szívét megérintette.

ev_vegi_misszios_tevekenysegek_nyirbatorban_497Ahogy szokás karácsonykor, mindenki megajándékozza családtagját, barátait. Ez egy jó alkalom arra, hogy mi is megajándékozhassunk másokat, hogy bemutassuk ezen ünnep igazi értékeit, és adjunk egy kis szeretetet azoknak, akik nem tudják, vagy nem érzik át a karácsony meghittségét.

A mátészalkai ADRA önkénteseinek fáradtságot nem kímélő segítségével, adománygyűjtést szerveztünk a szegények és rászorulók részére. A nyírbátori Penny Market előtt tartottuk a gyűjtést. Nagy megdöbbenésünkre nagyon sok ember segített, adakozott. Az összegyűlt élelmiszerekből csomagokat készítettek, melyeket szétosztottunk városunkban. Reméljük, hogy azoknak, akik kaptak, ezáltal még örömtelibb ünnepük lehetett.

A nyírbátori missziócsoport tagjai nevében hálásan köszönjük az imákat, amikor az országos imalista alapján február 8-án értünk is imádkoztok a gyülekezetalapítások címszó alatt. Továbbá köszönjük a mátészalkai és nyírmeggyesi testvérek missziómunkában nyújtott segítségét. A mai világban csodálatos érzés megtapasztalni Isten szeretetét és gondoskodását. A mi munkánk ebben a városban az, hogy elmondjuk mindenkinek, akivel csak találkozunk, hogy Jézus él, és van remény!

 

Bákonyi Dzsenifer

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista