2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Barátkozó gyülekezetek konferenciája
Barátkozó gyülekezetek konferenciája PDF Nyomtatás E-mail

Egy evangéliumi álom valóra válásának kezdete Budapesten

evangelizator-kepzes_2014_006 Még 180 nap és Budapest utcáin 80 óriásplakát hirdeti – gyereahogyvagybanner Belegondoltál, hogy mi történhet, ha elhisszük, amit hirdetünk? Nem jön több barátkozó a gyülekezetbe, hanem barátkozó gyülekezetek mennek az emberekhez. Nem statisztikákat gyártani, a saját készítésű „egy-igaz-üdvözítő” kegyességi irányzathoz új rajongókat keresni, hanem „CSAK” kifejezni, hogy szeretik az EMBERT, akkor is, ha beteg, ha romokban van a házassága, ha anyagi gondjai vannak, ha nem úgy néz ki, mint az átlag, vagy ha nem jó az ízlése; akkor is ha nem dönt, ha nem érdemli meg, ha esély nélküli, ha nem olyan mint mi…

evangelizator-kepzes_2014_012Ilyen a barátkozó gyülekezet, amelynek nem tagjai vannak, hanem tanítványai, akik tapasztalatból ismerik a megbocsátó Istent, ezért elfogadják egymást és elfogadják azokat, akik úgy jönnek, ahogy vannak… Nem falakat épít, nem rúgja le Athén bálvány szobrait az Areopágoszon, hanem azon a nyelven szólítja meg az embereket, ahogy megértik. Nem irodalommal halmozza el az ismeretlen embereket, hanem kedvességgel, apró szívességekkel. Aki már nem idegen, és kérdez, annak bizonyságot tesz Jézusról.

  Ehhez az evangéliumi álomhoz került közelebb több mint 300 tanítvány február 15–16-án Budapesten, amikor Kovács-Bíró János, a TED evangelizációs osztályvezetője megszólaltatta Jevangelizator-kepzes_2014_011ézus hívását. A DET-en ez volt a 7-dik evangelizátor-képző, de ezúttal nem általános felkészítésen vettünk részt. A nagyvárosi evangelizációs kezdeményezésben összefogott a világegyház. Már nem divat mindenkinek a saját várát építeni – egyházat, az egyházban –, hanem alázattal, egymást segítve összefogni. Most összefogott az unió és a két egyházterület, hogy láthatóvá és hallhatóvá váljon az evangélium, nagyobb erővel, mint eddig. A nagyvárosi misszió első célpontja Budapest, azután minden nagyváros Magyarországon.

Ha Pál Budapestre érkezne, kiket idézne, miről beszélne a Hősök terén vagy a Kossuth téren? Nekünk kell megtalálni az areopágoszaink elérési módját. A gyülekezet az egyetlen szervezet a világon, ami nem a saját tagjaiért él.

A témák között szerepelt: a tanítványsági útvonal, a döntésre hívás fokozatai, mi köze a reklámnak a Szentlélekhez, önkéntesek motiválása, a befogadó gyülekezet. A teljes anyag letölthető a DET honalapjától a gyülekezeti dokumentumai közül (videó, hanganyag és ppt).

A felkészülési szakaszban még két központi képzésen vehetünk részt:

  • március 22–23., ugyanezen a helyszínen (József u. és Práter u.) a közösségi, városi programokról hallhatunk gyakorlati tanácsokat, ahogy azt a Stanborough Gyülekezet lelkésze, Paul Clee bemutatja (különös hangsúllyal az egészség expot és azt, ahogyan segíthetünk rejtett függőségekben élőkön);
  • április 13., a Práter utcában a szociális misszió önkéntesei kapnak képzést, valamint a helyi gyülekezetekben induló Gyűrű-kúra klubok segítői.

Szeptember 1–30. között láthatóvá tesszük magunkat plakátokkal és kapcsolatépítő kezdeményezésekkel. Háromféle plakát, háromféle programra hív.

  • A gyereahogyvagybanner – segíts, hogy segíthessünk – rászoruló gyermekek iskolai étkeztetéséhez keres támogatókat.

 

 

 

  • parok2gyereahogyvagybanner – Gyűrű-kúra, a működő kapcsolat egy központi rendezvényre hív, ahová adventista házaspárok vihetnek el ismerős házaspárokat.

 

 

  • gyereahogyvagybanner – Életmóddal az egészségért – expokra, interaktív életmód-kiállításokra hív.

 

 

 

A programba bekapcsolódó minden gyülekezettel szeptember 21–27. között összehangolt programokkal lépünk ki a városba. Azt reméljük, hogy:

  • lesz legalább 12 iskola, amit a helyi gyülekezetek önkéntesei felkeresnek, és felajánlják a szociális segítséget;
  • lesz legalább 100 házaspár, akiket elviszünk a Lurdy Házba, és azután lesz legalább 8 helyi klub, ahol folytatódik a Gyűrű-kúra (a szemináriumi anyagról a Családi Osztály gondoskodik);
  • lesz 6 egészség expo közterületeken, és lesznek gyülekezeti önkéntesek, akik a kiemelt héten minden egyes délutánt ebben a szolgálatban töltenek.

Egyéb lehetőségek is a gyülekezetek rendelkezésére állnak:

  • válságszemináriumi anyag – házi bibliakörök, bibliaórák számára;
  • „Jézus élete” festménykiállítás – 3 Kossuth-díjas festőművész felajánlásának köszönhetően (a kiállítás alatt a csatlakozó iskolák a Bibliáról tematikus hetet tartanak, rajzpályázatokkal);
  • ifjúsági utcai programok;
  • Hatoscsarona tv-programok – gyereahogyvagybanner;
  • honlap, okostelefon alkalmazások.

evangelizator-kepzes_2014-1_007 Budapest 12 gyülekezete dönti el, hogy a lehetőségek közül mit tud adaptálni, felhasználni, és milyen más ötleteket tud hozzátenni.

A képzés első órájában valaki megkérdezte: Hol tartjuk a Budapest evangelizációt, és meddig tart? Vasárnap délre már mindenki tudta a választ. A program 12 helyszínen indul sok szálon, és Jézus eljöveteléig tart.

Mindez nemcsak Budapestről szól. 2015-ben a DET kiemelt nagyvárosa Pécs, a TET-en pedig Debrecen. Ezt követik a többi megyeközpontok és minden körzet nagyvárosa.

 

Dr. Ősz-Farkas Ernőa Dunamelléki Egyházterület elnöke

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista