2024. április 26. Péntek
Napnyugta: 19:50
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Bajai tavasznyitó ifinap
Bajai tavasznyitó ifinap PDF Nyomtatás E-mail

20 Sok-sok szervezés, tanácskozás és ima után idén március 8-án, szombaton ismét elérkezett a bajai gyakorlathoz híven a várva várt ifjúsági nap, vagy ahogy csak mi hívjuk az ilyen alkalmakkor elmaradhatatlan vendégünk és barátunk, Hoffer Zoltán miatt, a Hofi-ifi. A korábbi esős, fázós időjárás után, Istennek hála egy nagyon szép, napsütéses napra ébredhettünk. A délelőttöt a Petőfi-szigeten, egy ifjúsági szálló termében tölthettük el. Az üdvözlések, kiscsoportos bibliatanulmányozás és énekszolgálatok után Hoffer Zoltán tanított minket József, Dániel és Dávid példáján keresztül arra, hogyan lehetünk ebben a világban 100%-os keresztények és 100%-os fiatalok. Meglepetésként a lányok között egy nőnaphoz illő könyvjelzőt osztottunk ki, illetve minden fiatal egy FiatalOK magazinnal lehetett gazdagabb.

35Ezután egy nagyszerű ebédet fogyaszthattunk el, amiért e beszámolóban is szeretnék köszönetet mondani minden készítőnek. Délután a felemelő énekszolgálatok után ismét Hoffer Zoltán hallgathattuk, aki a párválasztás rejtelmeibe vezetett be minket. A bevezető után három csoportban beszélgettünk, és próbáltunk választ találni a kiadott kérdésekre. Hasznos és mély gondolatok születtek, amiket aztán a csoportok megosztottak egymással.

A közös elmélkedés után és a szép időnek köszönhetően elsétáltunk a bajai városnézésekkor kihagyhatatlan Türr István-kilátóhoz, ahol közös énekkel és imával zártuk a szombatot.

28A program szerint egy kis mozgás, kosárlabda és foci is várt minket az Újvárosi Általános Iskola tornatermében, amit mindannyian nagyon élveztünk és kellemesen kifáradtunk. A nap további részét a gyülekezetben töltöttük el, egy finom bajai halászlé mellett, és a nap folyamán készült képek kivetítésével, beszélgetésekkel fejeztük be emlékezetes napunkat.

Azt gondolom, minden résztvevő örömmel gondol vissza az együtt eltöltött napra, amelyen új ismeretségek születhettek és kapcsolatok mélyülhettek el. Jobban megérthettük Jézus szavait, aki olyan közösségre hívott minket, mely bemutatja Őt e világnak: „Erről ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok” (Jn 13:35).

 

Varga Dániel

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista