2024. április 16. Kedd
Napnyugta: 19:36
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ott járt Jézus
Ott járt Jézus PDF Nyomtatás E-mail

det_-_ott_jart_jezus_img_5757Az evangelizáció nem kávéautomata

38 éve várta azt a pillanatot, hogy valaki segítsen neki. A gyógymódban hitt, a felkavarodott víz erejében, ami lebénult végtagjaiba új életet teremt. Egy nap odament valaki hozzá, és olyat mondott, ami hirtelen megváltoztatta a figyelmét. Eddig a gyógymódra figyelt, ettől kezdve azonban a gyógyítóra. Nem a víz mozdult meg az Ő szavára, hanem a beteg testrészei. Felkelt és járt.

Ott járt Jézus Budapesten, március 22-23-án, amikor segítők gyűltek össze és elhatározták, hogy megkeresik azokat, akiknek nincs emberük. Eddig ők is a módszerekben hittek, a felkavarodó víz gyógyászati hasznában, de most megváltozott a kép. A Gyógyítóhoz kell vinniük a betegeket, nem a tóhoz. Az egészségőrző szolgálat nem a cél, hanem csak az eszköz Jézushoz vezetni embereket.

det_-_ott_jart_jezus_img_5813A nagyvárosi evangelizáció második képzési lehetőségén nemcsak a budapesti gyülekezetek küldöttei, hanem a DET és az ország többi részéről érkező érdeklődők is részt vettek. Vendégelőadóink Angliából jöttek, Paul és Barbara Clee. Paul korábban a TED ESZO vezetője volt, majd a Stanborough Park 600 fős gyülekezetének lelkésze lett. A gyülekezet 28 féle kapcsolatépítő programot futtat rendszeresen. Tapasztalataik és a prófétai vezetés által megerősített tanítás fényében így foglaltuk össze a legfontosabb tanulságokat:

  • A barátság-evangelizáció Jézus módszere. Az Egészségügyi Szolgálatok célja bemutatni Jézus Krisztust és az Ő szeretetét az emberek iránt olyan szolgálatok által, amelyek alkalmasak megjeleníteni Jézus együtt érző, gondoskodó jellemét.
  • Az emberek szükségleteire kell válaszolnunk. „Jézus módszere az egyetlen igazán sikeres módja az emberek elérésének. A Megváltó elvegyült az emberek között, mint aki vágyódott, hogy segíthesse őket. Szimpátiát, megértést közvetített feléjük, szolgálta szükségleteiket, közösséget vállalt velük, majd így szólt hozzájuk: »Kövessetek engem!«”.
  • Jézus módszeréhez IDŐ kell, és ehhez hétnapos adventistákra van szükség.
  • A gyülekezet legyen türelmes. A barátsághoz sok idő kell. Az evangelizáció nem kávéautomata. Beledobunk egy előadást, egy könyvet a postaládába, egy szórólapot és azonnal várjuk az eredményt.
  • A szolgáló gyülekezet értékeli a kreativitást és a missziós módszerek sokféleségét, mert sokféle réteget szeretne megszólítani.
  • A közös étkezéseknek kiemelt jelentőségük volt Jézus szolgálatában. Az étkezés ma is barátokat szül. Az egyszerűen és egészségesen elkészített ételek közös elfogyasztása szinte mindegyik kapcsolatteremtő program része lehet.

det_-_ott_jart_jezus_img_5787Vasárnap a Práter utcában folytatódott a képzés. Interaktív egészség expoval indult a nap, ami próbálta modellezni, hogyan szólíthatunk meg embereket, amikor közterületre megyünk. Nem előadásokra helyezzük a hangsúlyt, hanem személyes kapcsolatteremtésre.

Első körben a budapesti gyülekezetek nagy része szervezi az expoteameket, hogy amikor utcára kerül a „Gyereahogyvagy” hívás, kimenjenek a bevásárló központokba, művelődési házakba és iskolákba. A szeptemberi programsorozat folytatására is készülünk, különféle segédanyagokat biztosítottunk a szervezőknek.

Az egészségi misszió is alkalmazni szeretné Jézus szavait: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan!” – gyereahogyvagy, ami a nagyvárosi evangelizáció mottója. 38 éve beteg? Jézus együttérzésével fogadjuk. Nem a vízbe visszük, hanem Jézushoz, aki elfogadja úgy, ahogy van, de nem hagyja úgy, ahogy van. A parancs a segítőknek is szól: Kelj fel és járj!

 

Ősz-Farkas Ernő
ESZO vezető

 

A következő képzési lehetőség: április 13., a Práter utcai gyülekezetben. Azokat várjuk, akik a gyülekezeteikben folytatni és vezetni fogják a Gyűrű-kúra programot, 
és akik önkéntesek az ADRA által koordinált gyermekétkeztetési programban.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista