2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Boldog Élet Kecskeméten
Boldog Élet Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail

boldog_elet_kecskemeten_011Van-e boldog életünk? – tette fel újra a kérdést Hoffer Zoltán a március 22-én Kecskeméten tartott Boldog Élet nap bevezetőjében. A gyülekezet tagjai és a tizennégy vendég, akik elfogadták a meghívást erre a napra, azért jöttek el, mert keresik az igazi boldog életet. De külön kiemelném a 93 éves Marica nénit, aki biztosan igennel válaszolhatott az előbbi feltett kérdésre. Mivel amellett, hogy rendszeres olvasója és terjesztője a lapnak, ő kapta meg a legidősebb résztvevőnek kijáró ajándék példányt. Nem is tudják, hogy Marica néni az egyik legnagyobb könyvmisszionárius a városban, és 93 évesen még mindig ismeri a boldog élet titkát.

boldog_elet_kecskemeten_006A délelőtti igei üzenetet dr. Szigeti Jenő testvér tolmácsolta a zsúfolásig megtelt gyülekezetben Péter apostol első levele 4:7-10 verseiből, melynek alapján rávilágított arra, milyen közel is van Jézus eljövetele, így egyre fontosabb, hogy bölcsek, józanok, imádkozó lelkületűek legyünk egymást szeretve, és ki-ki a saját lelki ajándékával szolgáljon, mint Isten kegyelmének hű sáfára. A gyermekek pedig ismét meghallgathattak egy tanulságos Tihamér-mesét.

A délelőtti alkalmat a közös ebéd elfogyasztása követte, majd a ragyogó tavaszi napsütésben beszélgethettek egymással a hallottakról a résztvevők. A délutáni órában előbb Hoffer Zoltán testvér Mátéról, a vámszedőről beszélt, akinek nem volt boldog élete addig, míg Jézussal nem találkozott, majd a folytatásban dr. Szigeti Jenő testvér vezetésével az apró pénzre váltott szeretetről – a Római levél 12. fejezete alapján –, a szeretet 7 „váltópénzéről” gondolkoztunk közösen. A résztvevők a nap különlegességeként bármikor belenézhettek a Boldog Élet eddig megjelent összes példányaiba.

boldog_elet_kecskemeten_005 Hálásak vagyunk Istennek ezért az áldásos közösségi alkalomért, és reméljük, mindenki közelebb került ez által a boldogabb élet eléréséhez.

 

Németh Bence

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista