2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Szuperhős tréning
Szuperhős tréning PDF Nyomtatás E-mail

Tavaszi Ifjúsági Találkozó, Szolnok, 2014. március 17–20.

ifi_-_szuperhos_trening_4Befejeződött az első évfolyam oktatása a szuperhősképzőben. A helyszín Szolnok gyönyörű városa volt, ahol egy elszigetelt kis üdülő területén folyt a felkészítés. A hosszas imádkozás eredményeként pedig a 4 nap alatt egy csepp eső sem esett, így lehetővé vált az a sok gyakorlati program, ami a képzés része volt.

Az előadásokat Zsiga Attila tartotta, aki olyan bibliai szuperhősökről beszélt, mint Dávid, aki nem az erejében, hanem a hitében és Istenében bízott, így könnyedén legyőzte Góliátot. Vagy mint Mózes, aki a hosszú vándorlás után nem léphetett be a földi Kánaánba, de az Úrhoz való hűsége jutalmaként a mennyei Kánaánban kapott helyet.

Az elméleti oktatás mellett sok gyakorlati foglalkozáson is részt vehettek a fiatalok. Ilyen volt például a péntek délelőtti sárkányhajózás, ahol megmutathatták bátorságukat és erejüket, amelyekre egy szuperhősnek nagy szüksége van. Pénteken este egy imasétán mehettek végig a kis tanoncok, aminek a témája a teremtés volt. Végigvehették a teremtés folyamatát és hálát adhattak azért, hogy Isten ilyen részletességgel teremtette meg még a legapróbb fűszálat is.

ifi_-_szuperhos_trening_5Szombaton délután pedig gyakorlati vizsgára került sor. A nebulók Szolnok egyik legforgalmasabb terén könyvkupont és Mosoly újságot osztogattak, zenéltek, egészségügyi méréseket végeztek, valamint részt vettek az ADRA gyermekétkeztetési programjában, aminek keretében adományokat gyűjtöttek a rászoruló gyermekek számára. Ezzel a programmal egy időben pedig fiatalok egy-egy csoportja ellátogatott 2 idősek otthonába és egy gyermekotthonba, hogy örömet szerezzenek az ott lakóknak.

Az este folyamán az elméleti tudásukról is bizonyságot tehettek, és egy élő Heroes játék során – amit eddig esetleg csak a mobiltelefonjaikon játszhattak – bebizonyíthatták, hogy mennyire ismerik elődeik történeteit, azokét, akik a Bibliában vannak megörökítve szuperhősként.

ifi_-_szuperhos_trening_6A program végére pedig minden tanuló igazi szuperhősnek érezhette és érezheti még most is magát.

És hogy miért is vagyunk mi szuperhősök? Azért, mert készek vagyunk arra, hogy mindent feladjunk egyetlen cél érdekében, ami nem más, mint hogy átadjuk Isten üzenetét a körülöttünk élőknek és bemutassuk Őt életünkön keresztül.

 

Ömböli Krisztián

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista