2024. április 18. Csütörtök
Napnyugta: 19:38
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Körzeti hitmélyítő istentisztelet Kecskeméten
Körzeti hitmélyítő istentisztelet Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail

korzeti_hitmelyito_kecsekemeten_0492014. április 26-án hitéleti konferenciára gyűltünk egybe a kecskeméti adventista kápolnába, hogy együtt dicsőítsük Istent kegyelméért. Bertil Wiklander testvér, a Transzeurópai Divízió elnöke, Ócsai Tamás unióelnök és Bihari Csaba területi titkár volt a vendégünk. A környező gyülekezetek mellett meghívást kapott a kecskeméti Kerak gyülekezete is, ahonnan néhány testvért köszönthettünk is az ünnepségen.

A nagyobb ünnepeink alkalmat adnak arra, hogy a testvérek egymással összefogva, egy szívvel-lélekkel készüljenek a nagy eseményre. Így nemcsak az imaterem, hanem a lelkünk is megtisztulhat, megszépülhet az önzetlen szolgálatokban. Köszönjük Istennek, hogy mi is megtapasztalhattuk ezt, és találkozhattunk közelebbről-távolabbról érkező hittestvéreinkkel, és volt alkalmunk elmondani kerakos testvéreinknek, hogy őket is szeretettel látjuk és várjuk. Felemelő érzés volt a több mint 100 ember szívből jövő énekét hallani: „Tudom és érzem Jézus enyém…”!

korzeti_hitmelyito_kecsekemeten_035Wiklander testvérnek is köszönjük Krisztusról szóló szavait. Prédikációjának alapgondolata így szólt: „Aki ismer engem, meg akarja ismerni Istent!” Vajon én is elmondhatom ezt magamról? Először nekem kell Krisztust követnem, hogy így legyen. Fil 2:1-11 verseiben Jézus Krisztus jellemének a lényegét ismerhetjük meg. Mi az, amiben tehát követnem kell Őt? Többek között: ne legyen bennem önzés, dicsőségvágy, hanem tartsam a másikat különbnek magamál! Az alázatos szolgai forma akkor sem lázad, ha bűnözőként kezelik, mert aki megalázza magát, felmagasztaltatik.

A megváltás eszközeivé lehetünk, hogy betöltsük missziónkat, hiszen rendelkezünk a kegyelem kincsével a világ számára. A gyülekezet tagjai lehetnek ennek közvetítői. Adja meg Isten mindannyiónknak ennek megtapasztalását!

korzeti_hitmelyito_kecsekemeten_030Délután ifjúsági program keretében áhítaton, bibliai vetélkedőn, közös szombatzáráson és sporton vehettek részt a legkitartóbbak.

Isten ott volt velünk egész nap. Kirendelte számunkra a testi-lelki táplálékot, a baráti mosolyt, a reménységet és még a napsütést is. Dicsőség Istennek!

 

Ambrus Gyöngyi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista