2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jézus Krisztus követeiként szeressük és szolgáljuk egymást és a világot!
Jézus Krisztus követeiként szeressük és szolgáljuk egymást és a világot! PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal

A Magyar Unió régi-új vezetőit kérdeztük célkitűzéseikről, a magyarországi mű jövőjével kapcsolatos gondolataikról

ot_1Ócsai  Tamás unióelnök

– A Magyar Unió XVI. Uniókonferenciájának küldöttei újraválasztottak az unió elnökévé. Hogyan fogadtad döntésüket? Örömmel vagy nehéz szívvel vállalod újabb öt évre az unió vezetésének terhét?

– Nehéz szívvel és örömmel. Az elmúlt öt év során szerzett tapasztalataim, hogy a sok-sok konfliktus, ami a vezetői szolgálattal jár, a családtól messze töltött hetek, az, hogy mindig közbejön valami, amikor számítana rám a család – ez nehézzé tette az elfogadást. Ugyanakkor az az érzés, hogy Isten művében tehetek valamit, hogy azok a tapasztalataim, amelyeket az elmúlt mintegy 25 éves szolgálatomban szereztem Istennel, segíthetik a közösséget abban, hogy szolgálatunkat közösen betöltsük – ez örömmel és lelkesedéssel tölt el. Ma már tisztábban látom azokat a hibákat, amelyeket elkövettem, és habár biztosan tudom, hogy sok-sok hibát fogok még ezután is elkövetni, érzem, hogy Istenem erőt ad arra, hogy tovább szolgáljak. Merem remélni, hogy Isten dicsőségére, az emberek üdvösségére tehetem.


– Melyek lesznek a legfőbb célkitűzéseid a következő ciklusban?

– Ezek jó részét már az Uniókonferencia során megtárgyalták a küldöttek. A konferencia előkészületeikor sokszor végiggondoltam, végiggondoltuk munkatársaimmal a jövő feladatait. Talán az egyik legnagyobb feladatnak az tűnik, hogy testvéreinket, munkatársainkat lelkesítsük, bátorítsuk és támogassuk egymást a szolgálatban. Sokszor elkeserítő látnom, hogy tevékenységeink egymást kioltják. Csodálkozunk, hogy nem haladunk előre, pedig minden lehetőségünk megvan (Isten jelenléte, lelkes emberek, sok-sok tapasztalattal, anyagiak, szabadság). Célom, hogy a testvéri közösségben a támogató együttműködés kultúráját megerősítsük. Célom, hogy az egyház látható és érzékelhető legyen Magyarországon, hogy Jézus Krisztushoz találjanak általa az emberek. Ez számomra azt jelenti, hogy minden szinten (intézmények, gyülekezetek és tagok is) láthatóak és érthetőek legyünk az ország, a települések és a szűk környezet számára. Igazából az egyház tevékenysége nem cél, hanem eszköz, hogy betöltsük Istentől kapott küldetésünket.


– Mik lehetnek az elkövetkezendő időszak legnagyobb kihívásai?

– Erre nehéz válaszolni. Amikor elkezdtük az előző ciklust, nem gondoltuk, hogy az egyházi törvény úgy alakul, ahogyan… Nem gondoltuk, hogy a KERAK-kal való megbeszélések kérdése ilyen fordulatokat vesz. Nem gondoltuk (csak reméltük és imádkoztunk érte), hogy lehetőségünk lesz intézmények alapítására, de Isten megadta... Ahogyan a világ történéseit nézzük a próféciák fényében, a nagy küzdelem eseményei minden bizonnyal alakítani fogják életünket a következő években. Hiszek abban, hogy Isten Igéjére és vezetésére figyelve alkalmassá tesz bennünket, hogy felismerjük a kihívásokat és megfelelő válaszokat tudjunk adni.


– Jelenleg milyennek látod az unió és a területek, illetve a két terület egymáshoz fűződő kapcsolatát? Szeretnél-e változtatni rajta, s ha igen, akkor mely területeken?

– Egy régi beidegződés volt évtizedeken keresztül, hogy az egyházterületek és az unió egymás ellensúlya és kontrollja.  Ez teljesen téves elképzelés az egyház működéséről. Végtelenül hálás vagyok Istennek, hogy az elmúlt években igazi összmunka alakulhatott ki az egyházterületekkel. Munkamegosztás, egymás kiegészítése és partnerség jellemezte a munkánkat. Igyekeztünk a felmerülő kihívásokat és az azokra adandó válaszokat megosztani és egyeztetni egymással. Sokat tanultam ebből az együttes munkából. Valóban lehet ezt jobban „csinálni”: a párhuzamosságok megszüntetése, még hatékonyabb forrás- és feladatelosztás. Ebben szeretnék továbblépni.


– Milyennek szeretnéd látni a Magyar Uniót – az intézményekkel, az osztályokkal és a gyülekezetekkel együtt – öt év múlva?

– Nagy kiváltság lenne, ha nem lenne szükség még egy uniókonferenciára, mert az Úr eljön. De tudjuk, hogy addig is, amíg reménységünk beteljesül, szüntelenül dolgoznunk, szolgálnunk kell. Magam előtt látom a gyülekezeteket, a testvéreket, fiatalokat, akik tudják, miért adventisták. Akikben ég a vágy, hogy megosszák hitüket, tapasztalataikat a körülöttük élőkkel. Olyan intézményeket és osztályokat látok, akik mindent megtesznek azért, hogy az egyház – Krisztus testeként – Jézusra irányítsa az emberek, a társadalom figyelmét. Olyan gyülekezeteket látok, ahová az emberek örömmel mennek, mert szerető, befogadó közösségként élnek. Olyan közösséget látok, akik Jézus Krisztus követei – szeretik Jézust, egymást és a világot.


– Hogyan segíthetjük a munkádat?

– Sok-sok imával, őszinteséggel, lelkesedéssel, együttmunkálkodási készséggel és ötletekkel, hogy hogyan lehet a mai embert Isten Igéjével megszólítani.


– Mit üzensz a testvéri közösségnek?

– Isten egy különleges úton akar vezetni bennünket és csodás tapasztalatokat akar adni. Éljük át közösen!

 



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista