2024. április 28. Vasárnap
Napnyugta: 19:52
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jézus Krisztus követeiként szeressük és szolgáljuk egymást és a világot!
Jézus Krisztus követeiként szeressük és szolgáljuk egymást és a világot! PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal
3. oldal

zolyomi_renataDr.  Zolyomi  Renáta  Edit uniópénztáros

– A Magyar Unió XVI. Uniókonferenciájának küldöttei téged is újraválasztottak mint az unió pénztárosát. Hogyan fogadtad döntésüket? Örömmel vagy nehéz szívvel vállalod újabb öt évre az unió pénzügyi vezetésének terhét?

– Az elmúlt hónapokban sokszor átgondoltam a jövőt, mit is szeretnék. Rá kellett jönnöm, fölöslegesek a jövővel kapcsolatos gondolataim, mert nem ismerem a jövőt. Elmondtam Istennek az aggályaimat magammal kapcsolatban; elmondtam, hogy szeretném a terhet letenni, de elfogadom a vezetését, bármerre vezessen is. Amikor a konferencia döntését megtudtam, először egy nagy „MIÉRT?!” fogalmazódott meg bennem. Miért én, hiszen vannak nálam alkalmasabbak? Miért akarja Isten, hogy ezt a terhet tovább vigyem? Nem tudom a választ, de Isten pontosan tudja, és ez megnyugtató.


– Melyek lesznek a legfőbb célkitűzéseid a következő ciklusban?

– Továbbra is a pénzügyi stabilitás megőrzésére törekszem. A célkitűzéseim között szerepel, hogy a tudatos adakozást próbáljuk elérni a testvéreink között. Tudatosan gondoljuk át, mennyit és milyen célra adunk. Viszont legyünk tisztában azzal, hogy a tized nem a miénk, arról nem mi rendelkezünk, hanem Isten. Szeretném, ha  növekedne a hűséges tizedfizetők aránya. Nem azért, hogy több pénz legyen, hanem több hűséges sáfár. Ha az Istennel való kapcsolatunk rendben van, akkor a pénzügyeink is rendben lesznek.


– Mik lehetnek az elkövetkezendő időszak legnagyobb kihívásai?

– Isten tudja, milyen nagy kihívások várnak ránk a következő időszakban. Amit én a legnagyobb kihívásnak látok, az a küldetésünk teljesítése. Szeretni és szolgálni a körülöttünk élő embereket. A küldetésünk fényében szeretném tervezni a költségvetéseket is. Tudom, főként küldetéstudattól fűtött emberekre van szükség, de szeretnénk minél több pénzt is fordítani a misszióra. Tizeddel, Isten pénzével gazdálkodunk, és ez óriási felelősség. Nagy kihívás mindig Isten vezetését követni, és tudni, mikor kell igent, és mikor nemet mondani.


– Milyennek szeretnéd látni a Magyar Uniót – az intézményekkel, az osztályokkal és a gyülekezetekkel együtt – öt év múlva?

– Ha még itt leszünk ezen a földön, akkor öt év múlva egységben dolgozva szeretném látni a gyülekezeteket, osztályokat, intézményeket. Jó lenne, ha annak tudatában végeznénk a munkánkat, hogy ugyanaz a célunk és a feladatunk. Azért vagyunk Magyarországon, hogy az örömüzenetet átadjuk minél több embernek.

Élő gyülekezeteket szeretnék látni, amelyeknek a munkáját támogatják, segítik az osztályok, intézmények – a Magyar Unió.

Olyan egyházat szeretnék látni, amely jó befolyással bír a társadalomra. Olyan gyülekezeteket szeretnék látni, ahol a misszió életforma.


– Hogyan segíthetjük a munkádat?

– A munkámat legfőképpen imával segíthetitek. Kérlek, imádkozzatok értem, nagy szükségem van rá. Bölcsességre van szükségem, hogy Isten akarata szerinti döntéseket hozzak. Azt is kérem, hogy a véleményeket, kritikát bátran mondjátok el nekem. Az egyház pénzügye közös ügyünk.


– Mit üzensz a testvéri közösségnek?

– Fogjunk össze, imádkozzunk egymásért, segítsük egymást. Egy a célunk, és ugyanaz a küldetésünk. Fogjuk meg egymás kezét, és segítsük egymást és minél több embert a célba érkezéshez! Egységben az erő, az Úr közel!

 

KiVi



 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista