2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Táborban és versenyekben gazdag félévek a Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskolában
Táborban és versenyekben gazdag félévek a Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskolában PDF Nyomtatás E-mail

ujszechenyi_tervA Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskola sikeres két félévet tudhat maga mögött. Az „Alkotás a szabadidőben" TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0407 projekt keretében, a Kultindex Nonprofit Kft. szervezésében a 2013/2014-es tanév I. és II. félévében sok gyermek kapott arra lehetőséget, hogy készségfejlesztő, kreatív táborban, valamint versenyeken vegyenek részt.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatásával megvalósuló projekt keretében az iskola diákjai két versenyen is összemérhették tudásukat, ügyességüket. Első versenyünket karácsonyi témában rendeztük meg, ahol a gyerekeknek csapatokban kellett dolgozniuk. Az első feladat egy karácsonyi totó kitöltése volt, a második  már kézügyességet és kreativitást is igényelt, ugyanis vattacsibéket kellett készíteniük. Ezután sorra következtek a jobbnál jobb feladatok, mint például a rímfaragás, szókeresés, karácsonyi szalvétatartó készítés.

Második versenyünket tavasszal tartottuk, melynek témáját a természetvédelem, környezettudatosság köré építettük fel. A gyerekeknek egy környezetismereti feladatalapot kellett megoldaniuk, újrahasznosítható anyagokból tárgyakat, játékokat kellett készíteniük, valamint a verseny végén egy általuk készített múzeumi tárlatvezetést is megcsodálhatott a zsűri.

Táborunk Nyírbátorban volt, ahol délelőtt és délután is programok sokasága várta a gyerekeket. Táborunk fő célja a gyerekek kreativitásának fejlesztése és azon keresztül közösségépítés, közösségformálás. A legkülönfélébb kézműves foglalkozásokon túl, a közkedvelt kvíz, csapatépítő játékok, szövegalkotás és rímfaragás is helyet kapott a tábor napirendjében. A tábori programban a mozgással kapcsolatos tevékenységek is megjelentek, például volt tollaslabda, ping-pong és foci is. A kultúra jegyében a báb és árnyékszínház is helyet kapott a programban.

eutamogatasA projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista