2024. április 26. Péntek
Napnyugta: 19:50
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egészség expo és egészségügyi sorozat Nagykanizsán
Egészség expo és egészségügyi sorozat Nagykanizsán PDF Nyomtatás E-mail

eu_expo_es_fozotanf_nkanizsan_pict68902014. január 11-én Nagykanizsán, a Medgyaszay ház nagytermét rendeztük be az egészség 8 alapelve színes plakátjaival, minden állomáson valami érdekes feladatot kínálva az érdeklődőknek. A táplálkozás plakátjai alatt egészséges, teljes gabonák, édesítők, gyümölcsök és müzli szelet várta az érdeklődőket. A mozgásnál szobabiciklin kellett kipróbálni az edzettséget. Volt vérnyomásmérés, testzsírmérés, súlymérés és BMI számítás.

Az egyes állomásokon kitöltött tesztek alkalmat adtak a beszélgetésre, ismerkedésre és további kapcsolatok kialakítására. Nem volt túl sok vendégünk, de jó hangulatban telt a délelőtt tíztől délután négyig nyitva tartó program.

eu_expo_es_fozotanf_nkanizsan_pict71232014 márciusában a Medgyaszay házban lezajlott programra építve tartottunk az „Életmóddal az egészségért” egészségügyi felvilágosító programot. Öt hétfő esti alkalommal találkoztunk az érdeklődőkkel és beszélgettünk a helyes táplálkozás alapelveiről, az ízületi panaszok megelőzésének lehetőségeiről és kezeléséről, a gombabetegségek gyors terjedésének okairól, a magas vérnyomásról és a csontritkulásról.

Kevéssé ismert és használt alapanyagokat felhasználva mutattunk ízletes, rostgazdag alternatívákat a megszokott, nehezen emészthető, adott esetben komoly problémákat is okozó ételek fogyasztása helyett. Készítettünk aszalt granolát csíráztatott fehér hajdina alapon sok gyümölccsel és magokkal, zöld turmixot, mandulatejet, élesztőmentes, teljes kiőrlésű lisztből tönkölykenyeret sok pástétommal, mandonézes franciasalátát, szusit, spenótos tekercset, valamint édességeket, melyeknek különösen nagy sikerük volt, mert bűntudat nélkül lehetett őket fogyasztani. Voltak állandó, visszatérő vendégeink és újak is. Egy fiatal hölgy Zalaegerszegről járt át minden alkalommal, és sikerült maradandó, gyümölcsöző kapcsolatot kiépíteni néhányukkal.

 

Szerdahelyi E. Zsuzsa
főszervező

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista