2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Országos lelkészértekezlet a közösségi média használatáról
Országos lelkészértekezlet a közösségi média használatáról PDF Nyomtatás E-mail

miroslav-lelkeszek-photo-ocsaitamas_dsc000808„Új módszereket kell bevezetnünk. Isten népe rá kell ébredjen a kor szükségleteire, amelyben él” (E. G. White: RH. 1902. szeptember 30.).

A Hetednapi Adventista Egyház mindig is élen járt abban, hogy a modern technológiát Isten Igéjének hirdetésére használta fel.

Amikor a könyvnyomtatás volt az elérhető legjobb eszköz, az egyház hatalmas erővel használta. Utána a rádiózás, majd a televíziózás, a műholdas televíziók. Néhány évtizeddel korábban a diaképes vetítések, újabban a prezentációk segítik, hogy a Biblia örökérvényű üzenetét a mai ember számára érthető, szemléletes módon közvetítsük.

Napjaink legdinamikusabban fejlődő kommunikációs eszköze a közösségi média. Az 
internet segítségével több, mint 1,2 milliárd aktív használója van a Facebooknak.

Ma már nemcsak a fiatalok, de a középkorúak és már az idősebbek is rendszeresen csetelnek, blogolnak, véleményeket osztanak meg, lájkolnak. Kapcsolattartásra, információszerzésre, reklámozásra, mások meggyőzésére használják magánemberek, vállalkozások, kormányok és egyházak.

Látjuk, hogy az internetnek – mint mindennek – nem csak előnyei, hanem hátrányai is vannak, de kétségtelenül a legdinamikusabb lehetőség hitünk megosztására.

Jézus tanácsát követve ez a feladatunk: „Kövessetek engem, és azt mívelem, hogy embereket halásszatok!” (Mt 4:19).

miroslav-lelkeszek-photo-ocsaitamas_dsc000202A LIFEconnect (www.lifeconnect.hu) közösségi médiát a Hetednapi Adventista Egyház azzal a céllal hozta létre, hogy a világ minden táján bátorítsa az embereket arra, hogy saját anyanyelvükön együtt fedezzék fel az életet, és megértsék a Biblia értékes tanácsait.

Ez egy olyan keresztény portál, ahol gondolatokat, élettörténeteket oszthatnak meg, megvitathatják kedvenc témáikat és ihletet kaphatnak a lelki növekedéshez, szöveges és multimédiás bejegyzések formájában. A felhasználók saját blogokat és szociális hálózati profilokat tartanak fenn, melyeken keresztül másokat is bevonnak a LC közösség hálózatába.

Ez egy új evangelizációs frontvonal, melynek az alapja valójában Krisztus módszere: „Csak Krisztus módszerével lehet igazán az emberekhez közeledni. A Megváltó az emberek közé vegyült. Javukat akarta. Együttérzést tanúsított irántuk, megnyerte bizalmukat. Azután így szólt hozzájuk: »Kövessetek engem!« (E. G. White: A nagy Orvos lábnyomán. 2. kiad. Budapest, 2001, Advent Kiadó. 91. old.).

A LIFEconnect két éve működik külföldön és hazánkban, és hatékonynak bizonyul az evangelizációs munkában. Magyarországon Törőcsik Mészöly Viktória vezeti ezt a szolgálatot sok lelkes támogatóval, és úgy tűnik, itthon is eredményesen használható arra, hogy elérjük az emberek szívét és felkeltsük az érdeklődést a Biblia tanításai iránt.

Ahhoz, hogy még többeket érhessünk el a digitális lélekmentés területén, szükség volna arra, hogy egyházunkban minél többen megismerjék ezt a munkát és minél többen aktív részeseivé váljanak.

Ezt a célt szolgálta az a lelkészértekezlet, amit 2014. június 19-én tartottunk Pécelen, a Magyar Unió központjában. Az értekezlet előadója Miroslav Pujic volt, a TED Kommunikációs Osztályának vezetője, aki a módszert évekkel korábban kidolgozta és sikeresen alkalmazza Európa több országában.

A képzésen a lelkészek megismerhették a program lehetőségeit, felkérést kaptak arra, hogy a gyülekezetekben bátorítsák testvéreinket, fiataljainkat, hogy a többi evangelizációs módszer között alkalmazzuk ezt az újabb lehetőséget is.

A Magyar Unió tervei között szerepel egy különleges internetes evangelizáció 2014. október első két hétvégéjén Budapesten, az Andrássy úton, melynek a Budapest-Terézvárosi Gyülekezet lesz a házigazdája, Miroslav Pujic pedig az előadója. Az előadásokat majd az interneten keresztül élőben is közvetíteni fogunk.

Arra bátorítjuk testvéreinket, hogy akik elhívást éreznek az internet, a közösségi média használatára az evangelizációban, kapcsolódjanak be, lájkoljanak, osszák meg, posztoljanak (www.lifeconnect.hu) – és keressenek a facebook-on is!

 

Törőcsik Mészöly Viktória 
(Internetszolgálat)

Ócsai Tamás 
(unióelnök)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista