2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A magyar ajkú lelkészek 5. továbbképzése Marosvásárhelyen
A magyar ajkú lelkészek 5. továbbképzése Marosvásárhelyen PDF Nyomtatás E-mail

magyar_ajku_lelkeszek_tovabbkepzese_mvhelyen1 A Câmpian-Tătar Ioan lelkész vezette Etnikai Csoportok Osztály (Román Unió) programtervezetében immár ötödik éve meghonosodott a magyar ajkú adventista lelkészek háromnapos továbbképző tanfolyama. Az idén is Marosvásárhely adott otthont a Bánáti, Dél- és Észak-erdélyi Egyházterületekről érkezett több mint 30 lelkésznek 2014. június 9-e és 11-e között, akik örömmel fogadták az anyanyelvükön tartott előadásokat.

A meghívott főelőadó egy neves személyiség volt Magyarországról: dr. Tokics Imre, főiskolai tanár, akit elkísért az ő felesége is, Tokics Mária.

A dr. Tokics Imre által megtartott kurzusok ilyen témaköröket öleltek fel, mint: „Dániel könyvének jelentősége az adventista gondolkodásban”, „A Jelenések könyvének értelmezése napjainkban adventista szempontból” és „Az archeológia szerepe a Biblia hitelességének megértésében”. Megjegyzendő, hogy Tokics Mária is tartott két előadást: „Viselkedéskultúra, illem, etikett, protokoll” és a „Lelkész irodája, íróasztala” címmel.

magyar_ajku_lelkeszek_tovabbkepzese_mvhelyen2Câmpian-Tătar Ioan lelkész, a rendezvény szervezője ezt nyilatkozta: „A Tokics Imrével együtt eltöltött idő egy igazi lelki oázis volt és értékes alkalom, hiszen a Biblia értékes könyveivel – a Dániel és Jelenések könyvével kapcsolatos ismeretünket bővíthettük. Értékelem a mély teológiai megközelítést, a megértés széles látkörét, az üzenet bibliai alapokon való lehorgonyozását és annak közvetítését kortárs nyelvezeten. Meggyőződésem az, hogy erről a találkozóról minden jelenlévő lelkész nemcsak ismeretét bővítve távozott, hanem komoly motivációval a szolgálatra.”

(A Pár-beszéd c. műsorba is meghívást kapott dr. Tokics Imre, amelyet Banga-Jánosy Emil vezet, ahol tartalmas beszélgetés készült az előttünk álló próféciai időről. – A szerk.)

A magyar ajkú lelkészek nagyra értékelték a továbbképző tanfolyamokat. Számukra már csak így teljes továbbra is a kép, ha évente legalább egyszer összegyűlnek, és sajátos módon, anyanyelvükön ismerkedhetnek meg mélyebben Istennel, a Biblia titkaival és egymással is. Ezt az igényt az idén is teljes mértékben betöltötték dr. Tokics Imre jól dokumentált kurzusai. Köszönjük a szervezők és előadóink fáradozásait, és türelmetlenül várjuk a legközelebbi ilyen jellegű találkozót!

 

Tamási Károly, Kommunikációs Osztály, Dél-Erdélyi Egyházterület

(Forrás: www.adventista.ro)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista