2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ünnepélyes évadnyitó és kórustalálkozó – Balatonlelle
Ünnepélyes évadnyitó és kórustalálkozó – Balatonlelle PDF Nyomtatás E-mail

kozponti_korus2014. június 14-én, szombaton, az unió éves programjának megfelelően szerveztük meg a Balatonlellei Konferenciai Központ ünnepélyes évadnyitó alkalmát. Ahogyan az már évek óta lenni szokott, az üdülési szezon megnyitóján a körzet gyülekezetei mellett, a kórustalálkozó/zenekari találkozó résztvevői is jelen voltak.

Ennek megfelelően már a szombatiskolai és a délelőtti szolgálattevők között üdvözölhettük a Székesfehérvári Gyülekezeti Kórust, a Hévízi Gyermek-, Női, valamint Vegyes Karát, az Advent Rézfúvós Zenekart, a Zalaegerszegi Gyülekezet Kórusát, valamint a Központi Kórust. A kórusok és a zenekar mellett képviseltette magát a Veszprémi Gyülekezet is, Egyed József és Pintér József testvérek zenei szolgálatával, akiket Juhos Melinda testvérnő kísért zongorán, de voltak még Nemesvámosról és a környék más gyülekezeteiből is. A szervezésben Benő Diána testvérnő, a Hévízi Gyülekezet tagja vállalt nagy részt magára. Külön öröm, hogy már több éve rendszeresen csatlakoznak hozzánk az ének-, valamint a zenei szolgálatokhoz a Keresztény Advent Közösség és a Reform Mozgalom tagjai közül is – nem volt ez másképpen most sem.

A szombatiskolát Pethő Imre körzeti lelkész testvérünk vezetésével, de a korábbi évekkel ellentétben – a résztvevők nagy számára való tekintettel – több osztályban vettük át. Különösen áldásos volt ez az alkalom, minden csoportban értékes beszélgetésekre, és tapasztalatcserére került sor.

ocsai_tamasA délelőtt folyamán Ócsai Tamás, a Magyar Unió elnöke nyitotta meg az Igét közöttünk: prédikációjában a Jelenések könyve 5. fejezetét emelte ki, mint a könyv egyik központi témáját: a Megöletett Bárány, aki a megváltás szolgálatát elvégezve, egyedül méltó arra, hogy a bepecsételt könyvet megnyissa, a megváltottakat pedig ez a cselekmény készteti arra, hogy egy új és addig nem ismert éneket énekeljenek: a megváltottak énekét. Miközben Isten bepillantást enged a mennyben zajló monumentális istentiszteletbe, mi magunk is megérthetjük, hogyan készüljünk hasonló módon a földi istentiszteletre.

A délutáni szeretetvendégséget követően a kórusok összevontan is próbáltak. A „Dicsérjétek az Urat!” c. mű jelentette a legnagyobb kihívást abból a 7 énekből, amit a kórusok énekeltek közösen. Ez a mű ugyanis úgy került előadásra, hogy az összes résztvevőnek volt benne önálló feladata is. Az összevont kórus egyik fele a karzatról énekelte a művet, de voltak benne részek, amit a hangszeresek, voltak, amit a gyermekek, és volt, amit a kórusok mellett a fúvószenekar játszott. Utolsó alkalommal aztán minden résztvevő együtt énekelte és zenélte: „Dicsérjétek az Urat, ti népek, nemzetek!”

zalaegerszegiekA délutáni istentisztelet alkalmával Nagy Imre, az Zenei Osztály vezetője prédikált. Az alapigéje szintén a megváltottak hálaéneke volt, de annak az ószövetségi változata (Ézsaiás 12. fejezet). Fontos kapcsolat van a hálaadás és Isten tisztelete között, valamint – ahogyan azt Ábel és Kain esetén keresztül is láthattuk – nem mindegy, hogyan közeledünk Istenhez, illetve, ismerjük-e,tudjuk-e mit szeretne tőlünk Isten kérni.

Délután elhangoztak a zenei szolgálattevők egyéni és összevont szolgálatai is. Egész napos együttlétünket pedig Tóth Sándor, a Magyar Unió intézményeiért felelős vezetőjének áldásmondásával zártuk.

Köszönetet szeretnénk mondani minden kedves testvérünknek, aki jelen volt, akár hallgatóként, akár szolgálattevőként. Isten gazdagon megáldotta ezt a szombatot.

 

Nagy Imre

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista