2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Új minősített oktató az Adventista Teológiai Főiskolán
Új minősített oktató az Adventista Teológiai Főiskolán PDF Nyomtatás E-mail

atf_-_uj_oktato_-_horvath_orsolyaÖrömmel adunk hírt arról, hogy a Szenátus szakmai javaslatára, az ATF Igazgató Tanácsa meghallgatta dr. Horváth Orsolyát, a Sola Scriptura Teológiai Főiskola oktatóját, és titkos szavazással úgy döntött, hogy felveszi őt az Adventista Teológiai Főiskolára mint oktatót, a Rendszeres Teológiai Tanszékre.

Dr. Horváth Orsolya három egyetemi (filozófiai, német nyelv és irodalom bölcsészi és teológiai) diplomával, valamint doktori (PhD) fokozattal rendelkezik. Nemcsak oktatóként, hanem igehirdetőként is szolgál a Keresztény Advent Közösségben.

Ismereteit és szakmai felkészültségét elismerik a történelmi protestáns egyházakban is.

Meghallgatásán elmondta, hogy ámbár korábban nem voltak szoros kapcsolatai az unióhoz tartozó testvérekkel, Krisztust is a Keresztény Advent Közösség által ismerte meg, örömmel csatlakozik a Hetednapi Adventista Egyházhoz, és szeretne hasznos eszköz lenni az Úr kezében mint az Adventista Teológiai Főiskola tanára.

Egyházunk szabályai szerint a teológiai tanárokat éppen úgy hitelesíteni kell, mint a lelkipásztorokat. Ezért az Igazgató Tanács úgy határozott, hogy az ATF rektora segítse az új tanárt, hogy beépüljön a közösségbe, megismerje a világközösség életét és gondolkodását. Így nem lesz akadálya annak, hogy a 2014/2015-ös tanév végén hitelesíthessük 
dr. Horváth Orsolyát mint hetednapi adventista teológiai tanárt.

Imádkozzunk azért, hogy Isten Szentlelke, aki hitünk szerint hozzánk vezette dr. Horváth Orsolyát, támogassa őt a beilleszkedésben, bennünket pedig tegyen képessé arra, hogy testvérként és szolgatársként tudjuk befogadni őt magunk közé.

 

ATF

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista