2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Keresztség Nagykanizsán
Keresztség Nagykanizsán PDF Nyomtatás E-mail

keresztseg_nagykanizsan_dsc_0100 „Úgy bántunk veletek, mint édesapa a gyermekeivel: vigasztaltunk és bátorítottunk benneteket. Kértük, hogy Isten tetszésére éljetek, hiszen ő királyi uralmába és dicsőségébe hív benneteket” (1Thessz 2:11-12, Egyszerű fordítású Biblia).

Először több mint hét éve láttam, amikor egy cserkészfoglalkozásra érkezett. Kedves gimnazista lány volt, vidáman játszott, akárcsak a többiek oly' sokan, akik megfordultak csapatunkban.

Aztán 2007-ben cserkészfogadalmat tett, és tovább komolyodott a dolog, amikor Bibliáról, Istenről kezdett kérdezni. Érdeklődésére tanítottuk, amire csak tudtuk. Sokat dolgozott másokért, leginkább a cserkészeiért. Partnerünk lett, majd lassan kinőtt bennünket, amikor Budapestre került. Fájt, hogy távol él, de vigasztalt, hogy a hitnek annál közelebbi barátja lett egyre szélesedő szolgálataiban.

keresztseg_nagykanizsan_dsc_0057Sokan ostoba hiúsággal vágyunk arra, hogy a munkánknak eredménye legyen, hogy a mennyben majd csillagocskák legyenek a koronánkon. Amikor a medencéhez kísértem, láttam, hogy az egész mennyivel többről szól, hogy milyen sokan meghatódott szemmel figyelték tanúságtételét. Éreztem, hogy a versek és a kórus szolgálata, de még lelkészünk, Kis István igeszolgálata is csupán egy szelete annak az örömnek, amiben a láthatatlan világok lényei osztoznak velünk.

Miután kilépett a vízből köszöntötték őt. Hosszú, boldog sor állt előtte, ajándékokat kapott azoktól, akik egyengették útját.

Bemerítés. „Megkeresztellek téged….” Fotócsattogás. Hullámsír. Újjászületés.

Nedves fehér ruhában boldogan nézett rám. Tekintetében ott volt Valaki más is.

Tóth Eszter – 2014. június 14. – Boldog születésnapot!

 

Bekő Judit

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista