2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hittancsoport Tompán
Hittancsoport Tompán PDF Nyomtatás E-mail

Tompa a déli határszélen van. Egy adventista család lakik ott, kinn a tanyán. Zsilinszkiék, öt gyermeket nevelnek. Évente szerveznek táborokat és egyéb programokat. Elsősorban a nehezebb sorsú családok gyermekei részére. Ditti a nagycsaládos egyesület vezetője is. Jól ismerik a kisvárosban.

Év közben 7-8 gyereknek hittanórát tartott. Az év végére való tekintettel meghívott az évzáróra. Három gyereket én szállítottam a helyszínre, hárman az édesanyjukkal – biciklivel jöttek ki. Volt, aki nem tudott eljönni édesanyja betegsége miatt.

Amikor megérkeztünk, a konyhán kétféle gofri készült. Ezenkívül házi készítésű szörp várta a gyerekeket. Hamar feltalálták magukat. Szétnéztek a tanyán, ahol póniló, kecske, kutya, macska, baromfi várja a simogató gyerekeket.

Miután együtt volt a csapat, néhány éneket énekeltünk, majd imádkoztunk. Ezután a gyerekek átismételték a tanultakat. Hol lelkesen, hol egy picit elbizonytalanodva válaszoltak. Nagyon jól emlékeztek a tanultakra. Ezt egy rövid bibliaóra követte, ami imával zárult.

A gofri nem maradt az asztalon, és a szörp is jól fogyott. Hintáztak, újból megsimogatták az állatokat. Jövő tanévben is jönni szeretnének.

Azért írtam erről, mert nemcsak a nagy létszám, a nagy eredmények fontosak vagy említésre méltók. Legyen mindez bátorítás azok számára, akik csupán néhány gyermeket tudnak elérni. Lehet 5-6 gyermekkel is szép munkát végezni. Ha eddig hezitáltál volna –munkára fel!

 

Gyürüs István

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista