2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Adventisták a befolyás városában
Adventisták a befolyás városában PDF Nyomtatás E-mail

genf_ai_1Ki az az ember? – …fekete sapkában, edzőnadrágban, pólóban, sportcipőben ott elől, az előadók pulpitusa mellett? Mit keres a nyakkendős, köztiszteletben álló előadók helyén? Ráadásul nem is beszél, hanem néhány nyújtó gyakorlat után, 50 fekvőtámaszt, 50 felülést és jumping jacks gyakorlatokat végez. Majd lazán visszalép a mikrofonhoz és azt mondja: „Walk the Talk.” A szlogent nehéz lefordítani szó szerint, de az a lényege, hogy ne csak tanítsunk, hanem „gyalogoljuk le”, amit mondani akarunk.

Delbert Baker, a Generál Konferencia egyik alelnöke, izzadt homlokkal, de egy cseppet sem kifulladt hanggal mély benyomást tett a második egészségügyi világkonferencia 1200 résztvevőjére.

genf_ai_2Vezetői támogatás – A világegyház vezetői olyan létszámban voltak jelen a konferencián, hogy az egyik szünetben összeülhetett a Generál Konferencia Végrehajtó Bizottsága (ekkor szavazta meg Raafat Kamal testvért a TED elnökévé). Az egészségi szolgálat a világegyház missziójának fókuszpontjában áll. A GK Egészségügyi Szolgálatok Osztálya másodszor szervezte meg az egészségügyi világkonferenciát 2014. július 7–12. között Genfben.

A befolyás városa – Genf az a város, ahonnan nagy befolyású mozgalmak, tanítások indultak el. A reformátorok fala emléket állít a genfi egyetem egykori nagyjai előtt, akik továbbvitték a Luther által elindított reformációt. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) székhelye szintén Genfben van, ahonnan világszintű egészségügyi iránymutatást adnak. Most az adventista egészségügyi szakemberek, egészségügyi vezetők lepték el a genfi egyetem amfiteátrumait, hogy az egész világra kiterjedő befolyást gyakoroljanak.

genf_ai_3Tanulni az adventistáktól – Anselm Hennis, a Pánamerikai Egészségügyi Szervezet egyik vezetője méltatta az adventista életmódkutatás eredményeit és kijelentette, hogy hozzánk kell jönniük megtanulni, hogyan kell életeket megváltoztatni. Az adventista életmód a szakemberek által keresett recept a rettegett életmódbetegségre, amelyek nagyobb károkat okoznak, mint a régi világjárványok. Az adventista életmód kincs, amit nem tarthatunk meg magunknak. A tudomány igazolta, hogy 8-10 évvel tovább élnek, akik követik az adventisták életmódját. Jézus kinyújtott keze lehet, ami visszafordíthat betegségeket, és az Ő feltétel nélküli szeretetét közvetítheti a legérthetőbb módon.

Másokat is megihletett az adventista egészségügyi szolgálat. Martin Doblmeier filmproducer ezen a konferencián mutatta be az adventistákról szóló második dokumentumfilmjét, amely megrázó képekben mutatja be az egyház orvosi, életmentő szolgálatát.

genf_ai_4Lelki üzenet – Mark Finley nyitotta meg az Igét mindennap; az egészségi szolgálat lelki alapjait mutatta be.

Ted Wilson, a GK elnöke, a szombati üzenetében hangsúlyozta a kiegyensúlyozott látás fontosságát. Sokan lejáratják az egyház egészségi üzenetét fanatikus hozzáállással. Mindez ne tartsa vissza a vezetőket, lelkészeket, szakembereke,t hogy bátran képviseljék az adventista életmód alapelveit. Nem azért élünk egészségesen, mondta, hogy érdemeket szerezzünk az üdvösséghez, hanem mert ez a legjobb módja az életnek.

Az átfogó egészségi szolgálat a teljes embert célozza meg Jézus módszerével, aki előbb elvegyült az emberek között, megnyerte a bizalmukat, kielégítette szükségleteiket, majd követésre hívta őket. A helyi gyülekezetek ilyen befolyási központokká válhatnak.

Kodály Genfben – Erdő mellett estvéledtem… – 81 ország képviselője néhány percen át fordítás nélkül hallgatta Kodály nyelvét. Nem volt elég idő, hogy megtanulja, de ahhoz talán igen, hogy megszeresse.

David N. Jennah helyi egyházterületi és unióelnök felesége magyar. Lányuk zenei tábort szervezett Svájcban erre a hétre, amire dunamelléki fiatalok jelentkeztek. A zenei táborból formálódott kórust a konferencia helyi szervezői meghívták szombatra. Ted Wilson megköszönte, hogy szolgálatukkal képviselték a Transzeurópai Divíziót.

 

-őfe-

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista