2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Csoda a XXI. században
Csoda a XXI. században PDF Nyomtatás E-mail

keresztseg_ujbudan_img_55422014. július 19-én az Újbudai Gyülekezet részese lehetett egy nagyszerű eseménynek. A keresztségen, amely az Alsóhegy utcai baptista gyülekezetben történt, Bondár Márk kötött szövetséget az Úrral, és Papp Arthur erősítette meg a már régebben megkötött szövetséget a gyülekezet színe előtt. Az Istent dicsőítő szolgálatok után Simon Zsolt lelkész arról beszélt a gyülekezetnek, hogy Jézus az általa küldött Szentlélek erejével végzi azt a csodát, amit a keresztség jelent, és a XXI. századi ember éppúgy vágyik a csodára, mint ahogy Jézus korában vágytak rá.

 

keresztseg_ujbudan_img_5601 A Máté evangéliuma 3. részéből olvasott alapige szerint Simon Zsolt kifejtette, hogy Keresztelő János - aki külsőre is eltért az átlagos emberektől -, másban is különbözött. Más volt azért is, mert ő keresztelt és azért is, mert valakire várt. Ez a valaki Krisztus volt. A hívő ember életének egyik kulcsa, hogy Krisztusra várunk. Van a lelkünkben egy erős késztetés, ami azt mondja, menjünk Krisztushoz. Ő minket akar, és nem mond le rólunk. A mai világban pedig nagyon nagy dolog, ha valaki minket akar. Így ha Krisztus hív minket és mi meghalljuk hívását, nincs olyan hatalom, ami meg tudna állítani.

keresztseg_ujbudan_img_5592A megtérés nem más, mint visszatérés Istenhez. Isten fel akar minket készíteni Jézus második érkezésének fogadására. Tisztuljunk meg, térjünk vissza Krisztushoz és Ő magához ölel minket. A gyülekezetnek is együtt kell ezzel a két fiatallal menni, hogy az út végén találkozhasson Krisztussal. Isten nem hagy egyedül azon az úton, amire elhív minket. Nem nekünk kell harcolnunk, hanem az Úr harcol értünk. Mi pedig ne féljünk, maradjunk nyugton, és várjuk meg, amíg Ő elvégzi azt, amit megígért.


„Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, 
mert abból indul ki minden élet" (Péld 4:23).

„Légy hív mind halálig, és néked adom az életnek koronáját" (Jel 2:10-b).

 

Egervári Klára

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista