2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egyedül Istené a dicsőség!
Egyedül Istené a dicsőség! PDF Nyomtatás E-mail

ket_megteresi_tortenet_es_keresztseg_a_dombiratosi_gyul-ben_-_20140705_002 Utak, melyeken Ő vezet, avagy két megtérési történet

Kovács Józsefné

„Én pedig ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket” (Jn 12:32).

2008. október 11-én osztálytalálkozónk alkalmából Annamáriától Bibliát kaptam ajándékba. Nagy örömmel vittem haza és nyitottam fel, eszembe juttatta gyermekkorom legszebb napjait, amit Hankó nénivel töltöttem. Ekkor ismertem meg az Úr Jézust. Az osztálytalálkozó után újra vágytam arra az érzésre, amit régen, valamikor gyermekkoromban éltem át: Isten közelségére és a testvéri együttlétre.

Felkerestem a Dombiratosi Adventista Gyülekezetet, ahol nagy szeretettel fogadtak. Ott volt a Szőllősy család, a Nagy család, a Ferencz család és még sokan mások.  Azóta eltelt öt és fél év, és közben azt vettem észre magamon, hogy rendszeressé vált a vágyam, hogy a szombati napot az Úr Jézussal és gyermekeivel töltsem el. Szeretnék köszönetet mondani Annamáriának, hogy általa megismerhettem az Úr Jézust, és a gyülekezet minden tagjának, hogy mindig szeretettel fogadtak és fokozatosan bevontak a bibliaórákba és a szolgálatokba. De leginkább szeretném megköszönni a Szentlélek vezetését és Jézus golgotán kiontott vérét.

Varga Lászlóné

„Mely nagyok Uram a Te műveid, igen mélységesek a Te gondolataid!” (Zsolt 92:6).

Anyukám adventista volt és nagyon szerette volna, hogy én is az legyek, de én akkor még nem akartam, és hosszú évtizedek teltek el így. A Bibliát olvasgattam mindig, de csak pár éve született meg bennem az a döntés, hogy szeretnék megkeresztelkedni. A tiszta étkezésre odafigyeltem, megtartottam a szombatot, olvastam a Bibliát…, de úgy éreztem, ez még kevés. Sok mindent nem értettem a Bibliában, és unokatestvéremtől, Rajki Ferencné Borikától kértem segítséget, melyet ezúton szeretnék neki megköszönni. Az ő tanácsára vettem fel a kapcsolatot a körzeti adventista gyülekezettel, ahová nehezen indultam el, de Editke bátorítása sokat segített. Attól kezdve egymás támogatásával jutottunk el végső döntésünkre, hogy megkeresztelkedünk.

Szeretném megköszönni Istennek, hogy – Bicskei Róbert személyében – egy olyan lelkészt rendelt ki mellénk Editkével, aki mindig szeretettel fordult felénk és a tőle telhető legtöbbet tette értünk, miközben keresztségre készített. Vele együtt tanultuk Isten írott Szavát, és rávezetett minket az örök élet útjára. Örülünk, hogy most már Isten nagy családjának tagjai lehetünk és együtt dicsérhetjük az Urat, így várva eljövetelét.

 

Kovács Józsefné Major Edit és Varga Lászlóné Mucsi Gizella 2014. június 28-án kötött szövetséget az Úrral, víz általi keresztséggel. Az alámerítést Bicskei Róbert végezte, a békéscsabai gyülekezetben.

Soli deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség!

 

NA

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista