2024. április 24. Szerda
Napnyugta: 19:47
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Adventista Nevelési Konferencia
Adventista Nevelési Konferencia PDF Nyomtatás E-mail

ank_-_ed_tc_particpants_2A Transzeurópai Divízió Nevelési Konferenciát tartott Arandjelovácon, Szerbiában, 2014. július 22. és 26. között. A hagyományos bibliai értékrendszert hangsúlyozva az előadók felhívták a figyelmet Ellen G. White tanácsainak jelentőségére, melynek alkalmazása elengedhetetlen az adventista oktatásban. A konferencia előadói szóltak az adventista identitás fontosságáról, továbbá az egyházi iskolák bibliai alapokra épülő erkölcsi normáinak folyamatos fenntartásáról.

Lisa Beardsley-Hardy, a Generál Konferencia Nevelési Osztályának vezetője nyitó előadásában bemutatta, hogyan kell integrálni a hitet a tanulás során az adventista intézményekben.

Mike Lekic, a Generál Konferencia Akkreditációs Bizottságának vezetője az oktatókhoz szólva hangsúlyozta a tiszta, figyelemkeltő, összeegyeztető és szakértelemmel teljes tanítás lényegét.

Miroslav Pujic, a XXI. századi kulturális intelligenciáról tartott érdekes előadást.

Gallusz László, a Belgrádi Teológiai Egyetem tanára áhítatában lelkesítette a résztvevőket az élethossziglan tartó tanulásra és tanításra.

ank_-_a_tanari_kar_kirandulasaA tanári kar közös kiránduláson vett részt a közeli természetben, ahol megtekintettek egy több száz éves templomot és múzeumot. Az együttlét alkalmával újabb barátságok születtek és a régieket megerősítették az oktatók.

A divízió országaiból szinte minden adventista intézmény képviselője jelen volt ezen az eseményen. A közel háromszáz résztvevő közül hazánkat dr. Tokics Imre, az Adventista Teológiai Főiskola Ószövetségi Tanszékének vezetője képviselte.

ank_-_dr_ti_atveszi_a_kituntetest_lisa-b_hardy-tol_es_daniel_duda_testverektol Az ünnepélyes fogadalomtételt követően, e jeles alkalomból elismeréseket adott át a Generál Konferencia és a divízió képviselője, dr. Tokics Imre testvérnek is, aki kitüntetésben részesült az adventista intézményben huszonöt éve tartó tanári szolgálatának elismeréseképpen.

A programot Daniel Duda vezetésével a Divízió Nevelési Osztálya szervezte, aki magas szintű előadásokat tartott, kiemelve azt, hogy milyen fontos elemek jelenjenek meg a tanításban, különösen Jézusra, mint a Nagy Tanító szolgálatára nézve, akit mindenben követni kell a tanároknak.

Az első adventista iskolát 1870-ben alapították Amerikában. A 7598 adventista nevelési intézményben – mely több mint száz országban van jelen világon – másfél millió diák tanul, akik integrálódnak a hitbe és a misszióba.

 

(TIT)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista