2024. április 24. Szerda
Napnyugta: 19:47
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Dániel projekt a hegyekben
Dániel projekt a hegyekben PDF Nyomtatás E-mail

img_2490 Nem jelentkezett a túratáborba, csak jött. Nem kért szállást, sem ellátást. Csak a túrákra szeretett volna jönni a csapattal. A magyarázat egyszerű volt. Mivel vegyes étrenden él, vendéglátóiparban dolgozik, nem tudná elképzelni, hogy túlélné a vegetáriánus konyhát. Talán kórházban, vegetálás közben, majd egyszer, de nem itt és most, komoly fizikai megterhelés idején. A táborvezető elfogadta a last minute csatlakozást, azzal a kéréssel, hogy vállaljon be egy kísérletet. Elfogadja a tábor étrendjét, és ha bármikor kevésnek, ízetlennek és kevésbé laktatónak érzi, átmehet a szomszédos fogadóba, ahol kiegészítheti a menüt hagyományos „tartalmas” ételekkel. Ő maga sem hitte el, hogy a túratáboros reggeli könnyedén felvitte a hegycsúcsra, és a délutáni étkezés után sem kellett a szomszédba menni. A végén azt mondta, a kísérlet túl jól sikerült, folytatni fogja otthon is.

sam_1623Ilyen és ehhez hasonló történetek miatt nem lehet abbahagyni a Dániel projektet. Nem kell Babilonba menni, csak a Kárpátokig; nincs benne rabság, inkább szabadságot kell kivenni hozzá; nem tart három évig sajnos, csak egy hétig. Mégis abban hasonlít Dániel tapasztalatához, hogy működik. Érezhető, tapasztalható, mérhető változást okoz 7 nap a teremtéskor biztosított ajándékokkal: napi mozgás olyan adagban, ami kilenc órakor azoknak a szemét is lecsukja, akik azelőtt csak altatóval tudtak aludni; változatos étrend természetes alapanyagokból, svédasztalos kiszolgálással; forrásvíz üdítő minőségben; egész napos D-vitamin pótlás; vidám közösség, kreatív fiatalokkal; napi lelki táplálék stresszkezeléssel. Nincs előadás, tudományos felvezetés, csak Dániel módszer – bemutatni, alkalmazni, megkóstolni és kipróbálni. Ennyi. Ez a túratábor, az Életmóddal az Egészségért Alapítvány szervezésében.

2014 nyarán ismét Borzontról indultak a csillagtúrák. Esténként viszont Betlehembe látogattunk Ruth történetéhez. Az élményekről olvasni, képeket megtekinteni ezen a honlapon lehet: www.turatabor.hu.

 

(őfe)

 

Néhány vélemény a résztvevőktől

  • A túrákon megláthattuk Isten csodálatos teremtett művét, és igazán jó erőpróbáknak lehettünk részesei. Most már nem félek újra Erdélybe jönni. Ruth könyvének egy új arcát ismerhettük meg, aminek következtében új elhatározások születtek meg szívemben. Szeretni Istent, még odaadóbban szolgálni. (Dikán István)
  • Szép helyet választottak, ennél szebb helyet nem lehetett volna találni a tábornak. (Horváth Nelli)
  • Az étel kifogástalan volt. (Kertész Kristóf)
  • Nagyon örülök, hogy megismerhettem családommal együtt a történelmi Magyarország egyik legszebb részét. Örökre szóló élményt kaptunk a túrázásokról, gyönyörű tájakról. Bizonyára sokáig beszélgetünk még erről a táborról, és az élményekről a családban. (Kertész Róbert)
  • A gyermekek ugyanúgy szerették, mint a felnőttek. A társaság nagyon jól összeforrt, új embereket ismertünk meg, új tapasztalatokat hallottunk, igazi egység uralkodott. (Orbán család)
  • Ez a tábor a legtöbbet jelentette nekem a sok tábor közül a nyáron, mert sokat túráztunk, gyönyörű szép helyeken, olyan hegycsúcsokon, ami a magyarok számára talán elképzelhetetlen. Reggel és este nagyon mélyen feltöltődtem lelkileg, és sok életre szóló útravalót kaptam. Életre szóló élmény a helyes, egészséges életformáról, amit úgy érzem, nagyon szeretnék ezután is gyakorolni. Hálás vagyok Istennek, hogy megélhettem. (Dorka)

 

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista