2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egészségügyi misszió gyerekekkel gyerekeknek
Egészségügyi misszió gyerekekkel gyerekeknek PDF Nyomtatás E-mail

egeszsegugyi_misszio_gyerekekkel_-_zaro_jatszohazi_alkalomA békéscsabai gyülekezetben 2011 óta tartunk – a tanév ideje alatt – kb. kéthavonta, vasárnaponként játszóházakat. Témái voltak kezdetben az évszakok, majd az ünnepek, tavaly (2013/2014) pedig az egészség 8 alapelve. Az ötlet szinte adta magát, hiszen a megelőző évben 5 állomásos, egészségügyi jellegű volt a záróalkalmunk (lásd AI, 2013. jún. 29.), és azóta négy iskolában is járt már rutinos kis csapatunk – a gyerek eü. expos pályázati lehetőségnek köszönhetően – népszerűsíteni a gyerekek körében is az egyszerű, de igen hasznos alapelveket (lásd AI, 2014. febr. 22.).

Erre a játszóházas missziós lehetőségre is kaptunk pályázati támogatást, amit itt, ebben a formában is szeretnénk megköszönni Szőllősyné Nagy Annamáriának, aki végig szívén viselte, segítette munkánkat.

Hat plusz egy alkalomra hívták meg gyermekeink barátaikat, osztálytársaikat hogy együtt játszanak, és megismerkedjenek az egészséges életvitel alapvető szabályaival. „Az egészség kincs!” Ez lett a mottója játszóházunknak, ahova alkalmanként 30-35 gyermek jött el. A gyerek eü. expo mintájára – kicsit kibővítve az iskolai előadásokat – kezdtük el a foglalkozásokat. Az elhangzottakat játékos formában visszakérdeztük tőlük. A jó megoldásokért kincseket kaptak.

A legelső alkalommal készítettünk egy kincsesládát, amibe az egészség kincseit – laminált, az adott alapelvet jól kifejező formát, pl. almát, vízcseppet, lufit – gyűjthették össze a gyerekek az év folyamán. Ezenkívül volt egy nyolc szirmú Egészségvirágunk, amire minden alkalommal – ha ügyesen megoldották a rejtvényeket, feladatokat – kaptak a gyerekek 1-1 pecsétet. Közben volt még lehetőségük a megszokott helyen kézműveskedni is. Nagy örömmel festettek gipszkagylót, gyertyatartót, üvegvázát, fűztek gyöngyből hópelyhet, szarvasbogarat, hóvirágot, hajtogattak képeslapot, szélforgót, csuhéjból szitakötőt, madarakat, ragasztottak fecskét, tavaszi ajtódíszt, és készítettek levendulás szappant, oroszlános csipeszt is.

Az utolsó, záróalkalom több szempontból is rendhagyó volt. Vendégünk volt egy különleges módon missziózó férfi, aki igehirdetése közben „festményt” készített. Utána a gyerekek négy csapatban, nyolc feladat közben mérhették össze ügyességüket, az év során szerezett ismereteiket. Vidám hangulatban telt a folytatás is, hiszen ajándékokkal leptük meg a gyerekeket. Aki az év során megszerezte és elhozta a nyolc kincsét, valamint az Egészségvirágján is hiánytalanul megvoltak a pecsétek, azok megkapták (a pályázati pénznek köszönhetően) az Advent Kiadó gyerekeknek készült, nagyon szép, színes kiadványát, Scur Katalin: Egészségedre! című könyvét. A szülőknek Boldog Élet újságokkal kedveskedtünk.

egeszsegugyi_misszio_gyerekekkel_-_bucsu_erikatolSajnos volt egy szomorú esemény is. Bicskeiné Erikától, mint a Játszóházak elindítójától, a legaktívabb és legkreatívabb szervezőjétől búcsúztak el a gyerekek és mi is. Egy korszak lezárult. Folytatás – az eddig formában – Erika nélkül, biztos nem lesz. A gyerekeknek megígértük, hogy talán picit másként, de visszavárjuk őket a következő tanév idején is. Bízunk abban, hogy Isten megmutatja, mire tud bennünket felhasználni a továbbiakban, mivel tudunk nyitni, a már megismert gyerekek felé.

Az utolsó alkalomra kifejezetten hívtuk és marasztaluk a szülőket is, hogy a lehető legközelebbről megtapasztalhassák, hogy vannak finom és egyben egészséges sütemények is. A szokásos enni-innivalót kínáló büfé helyett, a délelőttre meghirdetett receptversenyre nevezett vegán süteményekkel kínáltuk vendégeinket.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy ilyen nagyszerű munkába hívott el minket, ahol minden alkalommal érezhettük áldását, az örömtől sugárzó gyermekarcokon megláthattuk jelenlétét, szeretetének erejét.

 

CsnéDV

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista