2024.  március  28.  Csütörtök
Napnyugta: 18:09
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Connect to Escape Terézvárosban
Connect to Escape Terézvárosban PDF Nyomtatás E-mail

lc_program_terezvarosban_felulnezetA Budapest-Terézvárosi Gyülekezet adott otthont október első két hétvégéjén, összesen hat alkalommal a dr. Miroslav Pujic által vezetett Connect to Escape internetes evangelizációs programnak. A gyülekezetekből meghívott tagok vendégeikkel együtt kényelmesen elhelyezkedtek a kerek asztalok körül, és úgy figyelték a korábban felvett interjúkat, hallgatták az élőben elhangzó, a témával összecsengő személyes történeteket, remek egészségügyi gondolatokat, szép énekeket. A gondosan megszerkesztett program közben a megnyerő műsorvezető, G. Tóth Anita többször is alkalmat adott a teremben ülőknek, valamint a programot az interneten követőknek, hogy megbeszéljék a napi témával kapcsolatos aktuális kérdéseket. Dr. Pujic foglalkozott a bizalom, az életcél, a megbocsátás, a szeretet és a második advent gondolataival. Felvázolta a mai helyzetet, majd a figyelmet a Teremtő Istenre fordította, hangsúlyozva Isten jóságát, szeretetét, ami abban is megnyilvánul, hogy boldogabbá akarja tenni azoknak az életét, akik odafigyelnek rá. Kiemelte, hogy Isten mindazokat képessé teszi az értelmes döntésre, akik készek tanulni tőle. Sajátságos illusztrációi szemléletes módon érzékeltették a napi tanulságot.

lc_program_terezvarosban_hallKorunkban és világrészünkön a vallást sokan idejétmúltnak és szükségtelennek vagy talán kényelmetlennek érzik, mégis Budapest belvárosában azt tapasztaltuk, hogy tagjaink és a látogatók egyaránt örömmel jöttek minden este a gyülekezetbe. Lelkesedés, mély érdeklődés, komoly figyelem és a beszélgetés halk moraja váltakozott a közel kétórás, mégis gyorsan elröpülő program idején. A hely adottságaiból következően esténként átlag nyolcvan fő foglalhatott helyet az asztalok körül (minden korcsoport képviseltette magát a fiataloktól az idősebbekig; párhuzamos gyermekfoglalkozást is tartottak). A látogatók egyharmada vendég volt. Az internet segítségével bárki követhette az adást: Törőcsik-Mészöly Viktória és Horváth Péter folyamatosan beszélgetett a nézőkkel. Az internetes számlálók adatai szerint a hat alkalommal összesen 12 664-en követték a programot az interneten, a chatelők száma 865 (esténként 250-re volt korlátozva). A későbbiekben az internetes Life Connect TV műsorán még megnézhetjük ezeket az adásokat.

lc_program_terezvarosban_quizZarka Péter, a Terézvárosi Gyülekezet lelkésze elmondta: „Nagyszerű ez a kezdeményezés, a missziós programunk kiemelkedő alkalma volt, történelmi jelentőségű gyülekezetünk számára, de az egyházterületnek és az uniónak is. Nagy megtiszteltetés, hogy otthont adhattunk ennek az új típusú evangelizációnak, ami láthatóan eredményes. Sok a magányos ember, akik egyedül küzdenek az élet nehéz kérdéseivel, és útmutatásra vágynak, közösségre, ahová tartozhatnak. A Connect to Escape program pedig éppen ezt segíti, mert valós életkérdésekkel, komoly, időszerű bibliai gondolatokkal foglalkozhattunk baráti, kellemes légkörben. Érezhető volt az érdeklődés és a jelenlévők nyitottsága. Ma az internet az egyik legeredményesebb kommunikációs lehetőség üzenetünk közvetítésére. Meggyőződésem, hogy az unió, az egyházterület és a gyülekezet is Isten vezetését követve kapcsolódott be ebbe a programba. Ki kell emelnem, hogy az előkészületek során és a hat este alkalmával is nagyszerű csapatmunka valósult meg. Köszönjük az előadóknak, a Life Connect csapatnak, a REK-nek, a hozzájuk csatlakozó önkénteseknek, a Terézvárosi Gyülekezet lelkes tagjainak és minden résztvevőnek az áldozatos munkáját! Nagyszerű volt benne lenni ebben az olajozottan működő csapatban! Rengeteget dolgoztunk, de különösen hálásak vagyunk Isten sok áldásáért!”

Néhány megjegyzés a résztvevőktől:

„Meglepően színvonalas, profi program. Nagyon örülök, hogy itt lehettem.”

„Színes, érdekes volt, új információkat kaptam. Igazából nem tudtam, mire számíthatok, de most úgy látom, hogy valóban lehet tanulni a Bibliából.”

„Biztos, hogy nem fogom elfelejteni az illusztrációkat, mint az eltépett inget, ami a leplezett bűnt jelképezte, vagy a két cserép virágot, ami a saját döntéseink következményeire mutatott rá.”

„Bárcsak a jövő héten is folytatódna! Bármikor szívesen visszajönnék!”

„Nagyszerű, hogy ilyen a gyülekezeti élet! Mindenképpen visszajövök! Új barátokat találtam itt.”

„Szerintem a szeretetről szóló rész volt a legjobb. Mindannyian arra vágyunk a legjobban, még a gyülekezetben is!”

„Sokan rettegve gondolnak a világ végére, tartanak a katasztrófától, a pusztulástól. Ma viszont arról hallottunk, hogy az ígéreteit betartó Isten a pusztulás helyett mindent újjáteremt. Most nem nyomaszt a félelem! Egészen fellelkesített ez a pozitív megközelítés!”

Szervezők, résztvevők – mindannyian úgy éreztük, hogy ezt folytatni kell, folytatni fogjuk!

 

Zarkáné Teremy Krisztina

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista