2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kongresszus határok nélkül Kárpátalján
Kongresszus határok nélkül Kárpátalján PDF Nyomtatás E-mail

kongresszus_karpataljan_dsc_0227Szeptember 6-án Kárpátalján újra megrendezésre került a magyarok találkozója „Kongresszus határok nélkül” címmel. A kongresszusnak idén először adott teret a Munkácsi „Emánuel” Gyülekezet. Az összejövetelre minden kárpátaljai magyar gyülekezetből jöttek képviselők, jelen voltak ukrán testvérek is, valamint külföldi vendégek.

A rendezvény bevezetőjeként Bíró Róbert misszionárius beszámolt az elmúlt évben végzett szolgálatokról, amelyek a következők voltak:

1) két evangelizáció a magyar lakosság körében, Csongoron és Visken, amelyet magyar szolgálattevők tartottak;

2) kommunikációs tréningek a beregszászi magyar iskolákban;

3) nyári gyermektábor, amelyen 24 gyerek vett részt;

4) könyvterjesztés román könyvevangelisták segítségével a beregszászi járásban és Aknaszlatinán;

5) magyar nyelvű „Élet és egészség” havilap terjesztése, amelynek 6000-re tudtunk növelni a példányszámát;

6) könyvterjesztés, amit a helyi szolgálattevők végeztek azokon a magyar településeken, amelyeket eddig még nem értük el missziós tevékenységünkkel;

7) speciális projektünk egyikének keretében kizárólag magyar „A nagy küzdelem” című könyvet terjesztettünk öt magyarlakta községben;

8) magyar nyelvű „Van kiút” magazin terjesztése.

kongresszus_karpataljan_img_9870Sajnos a könyvterjesztői szolgálat Kárpátalján most bizonyos nehézségekbe ütközött, mivel annak köszönhetően, hogy a múltban a könyvárusítás nagyon sikeres volt, mostanára nagyon kevés könyv maradt. Nincs választék, többek közt szinte egyáltalán nincs „A nagy küzdelem” című könyv. Új könyveket pedig nincs lehetőségünk beszerezni, külföldről ehhez nem érkezik támogatás.

Az elmúlt időszakban több mint 600 „A nagy küzdelem” című könyv került terjesztésre a magyar lakosság körében, és hála az Úrnak, az elmúlt szolgálati időszak tehát sikeresen zárult. Szeptember 6-án Tiszabőkény településen, a szőlősi járásban volt könyvterjesztés, aminek eredményeként a falu lakói között 65 könyvet sikerült elterjeszteni, többek közt 15 „A nagy küzdelem” című könyvet. Úgyszintén áldásos volt a kongresszus utáni szolgálati időszak első hete is, amikor kétszer volt könyvárusítás egy új missziós területen, a szőlősi járásban található, Salánk nevű magyarlakta községben. Két nap alatt megközelítőleg 100, köztük 20, „A nagy küzdelem” című könyvet adtak el.

kongresszus_karpataljan_img_9978 A kongresszus résztvevőivel Farkas Győző, az Ukrán Nyugati Egyházterület Kisebbségekért felelős koordinátora vette át a szombatiskolai tanulmányt, majd a szünetet követően a jelenlevőket Pircsák Illés testvér és a Nyugati Egyházterület elnöke, Sevcsuk Valentin köszöntette.

A délelőtti igeszolgálatot Ócsai Tamás, a Magyar Unió elnöke végezte. A kongresszuson fellépet a munkácsi „Emánuel” kórus; sok ének, vers és zeneszolgálat hangzott el.

A finom és laktató ebédet követően (amelyről  a helyi és szomszédos gyülekezetek tagjai gondoskodtak) a kongresszus most először gyakorlati résszel folytatódott: a testvérek magyar és ukrán irodalommal missziós látogatást tettek a Munkácshoz közeli Beregrákos községben. Sok könyvet és újságot sikerült elterjeszteni, és mindenki, aki részt vett a szolgálatban, úgy tapasztalta, hogy ezen a településen az Adventista Egyházat ismerik és tisztelik. Szinte mindenki, akivel találkoztunk, nyitott volt a könyvek elfogadására és a beszélgetésre. Miután a résztvevők visszatértek, lehetőség volt arra, hogy elmondják a szolgálat során szerzett tapasztalataikat, majd ezt követően Sevcsuk Valentin, a Nyugati Egyházterület elnöke tartott igehirdetést.

kongresszus_karpataljan_img_9991A kongresszus befejezése előtt a testvérek még egy örömteljes és ünnepélyes szolgálat keretében két fiatal lány keresztségének lehettek a tanúi. Az ünnepélyes szertartás befejezése után Sevcsuk Valentin testvér felhívással fordult mindazokhoz, akik a jövőben úgyszintén szövetséget szeretnének kötni az Úrral. Jó volt látni azt, hogy néhányan a fiatalok közül jelentkeztek és kimentek a szószékhez. Értük Matvijcsuk Mihájlo területi titkár mondott imát. Ezután pedig Ócsai Tamás és felesége ajándékokat kaptak emlékül a Nyugati Egyházterület vezetőitől.

Hála legyen szeretetteljes Atyánknak azért, hogy segített megtartani ezt a kongresszust, az új testvérnőkért, az új tapasztalatokért, a találkozásokért és az Úr bőkezű áldásaiért!

 

Bíró Róbert, Teremta János

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista