2024. április 24. Szerda
Napnyugta: 19:47
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Esős nyáron – hófehérben
Esős nyáron – hófehérben PDF Nyomtatás E-mail

keresztsegek_nyaron_debrecenben2013 szeptemberében egy nagyszerű döntést hozott az ifjúsági bizottság a Debreceni Gyülekezetben. Beindítottunk egy hitelvi tanulmányozó csoportot péntek esténként, hogy még alaposan megismerhessük a 28 bibliai hitelvet. Lelki ásóinkat megélezve még mélyebbre ástunk Isten írott Igéjében, így csodálatos, örökkévaló kincsekre találtunk.

A hitelvek megbeszélése sok kérdést vetett fel az ifjú szívekben, de Isten Igéje által a legtöbb miértre választ kaptak. A Szentlélek szépen, csendben elvégezte a fiatalokban a munkát, először Maszlag Fanni döntött az Úr Jézus mellett, így már édesanyjával, Zitával együtt ketten képviselik az advent hitet családjukban. Fannit a debreceni kápolnában Szilasi Zoltán, a helyi gyülekezet lelkésze keresztelte.

A következő hónapban – júliusban – Fekete Szandra keresztsége alkalmával egy különleges alámerítkezésnek lehettünk szemtanúi, amikor a lemenő nap fénye visszatükröződött egy kis újfehértói tóparton. Az ifikórus felemelő szolgálata még színesebbé tette e csodálatos alkalmat. Szandi útravaló tanácsokat kapott Szabó János lelkésztől és néhány fiataltól, akik már több éve Krisztus-követők.

A Szentlélek munkája tovább folytatódott – mint mindig –, és augusztus hónapban is csatlakozott három drága fiatal Isten világszéles családjához: Barabás Hilda, Szőllősy Mirjam és Szőllősy Benjamin adta át szívét Jézus Krisztusnak. A keresztségi istentiszteleten Kovács-Bíró János hirdette az Igét, és nagy örömünkre még sokan döntést hoztak, hogy életükben Jézust teszik az első helyre.

Ha visszagondolunk a nyári időjárásra, igen-igen sokszor esett az eső, az elmúlt 100 év egyik legcsapadékosabb júliusát éltük meg… Ezt átéljük lelki értelemben is a Debreceni Gyülekezetben, ahol a Szentlélek esője hull, Isten Igéje által. „Csepegjen tanításom, mint eső, hulljon mint harmat a beszédem, mint langyos zápor a gyenge fűre, s mint permetezés a pázsitra” (5Móz 32:2).

Hisszük, hogy az előttünk álló nagyvárosi misszió ideje alatt a Szentlélek újabb döntéseket fog előkészíteni, hogy Isten világszéles családjához még többen csatlakozzanak.

 

SZNA

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista