2024. április 25. Csütörtök
Napnyugta: 19:48
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Presbiterszentelés Debrecenben
Presbiterszentelés Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

presbiterszenteles_debrecenben_pa182308Két újonnan választott presbiter segíti az eddigiek munkáját ősztől a Debreceni Gyülekezetben. Ünnepélyes keretek között került sor Czeily Tibor és Sitkei Zoltán testvérek felszentelésére 2014. október 18-án a debreceni kápolnában. Az ének-, zenei és versszolgálatokat követően a felszentelést Szilasi Zoltán lelkész és a gyülekezet korábban megválasztott vénei közül néhányan végezték.

 

Tibor és Zoltán hosszú évek óta járnak a hitben, családjukat is bevonva szerteágazó, példaértékű szolgálatot végeznek Debrecenben. Közösségi munkájuk kiterjed a körzetre is, de ha kell országos szintű rendezvények szervezésében, valamint külföldi szolgálatokban, missziós tevékenységekben is részt vesznek.

presbiterszenteles_debrecenben_pa182289Czeily Tibor a Reménység Evangelizációs Központ munkatársa volt, és többek között az Adventista Teológiai Főiskolán végzett tanulmányokat. Keresztyén filmek forgatókönyvírásával és filmrendezéssel foglalkozik. Köszöntő szolgálatában Mk 8:35 versét olvasta. Tapasztalattal vallotta, hogy a szolgálatért feladott szemléletmód, az értékrend átalakítása után kezdődik az igazán áldott élet.

Sitkei Zoltán ADRA kuratóriumi tag, a hétköznapokban szociális szakterületen dolgozik, ezenkívül a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagja. Köszöntő beszédében Jer 1:4-9 verseit idézte, és hangsúlyozta, hogy Isten nem mindig a legalkalmasabb embert hívja el a szolgálatra, hanem az elhívottat teszi alkalmassá.

 

KBE

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista