2024. április 19. Péntek
Napnyugta: 19:40
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Megjelent az Adventista Szemle, az Adventista Teológiai Főiskola folyóirata
Megjelent az Adventista Szemle, az Adventista Teológiai Főiskola folyóirata PDF Nyomtatás E-mail

atf_-_megjelent_az_adventista_szemleAz Adventista Teológiai Főiskolának, mint az egyház egyetlen felsőoktatási intézményének hármas küldetése van: (1) munkásokat nevelünk az egyház számára, (2) terjesztjük a keresztény bibliai kultúrát, (3) műveljük a teológiai tudományokat, különös tekintettel a hármas angyali üzenettel összefüggő kérdésekre. Ez utóbbi célt szolgálja az Adventista Szemle, amit nagy örömünkre több év kihagyás után 2014-ben ismét megjelentethetünk.

A folyóiratban öt rovatot találunk. Az elsőben egy rövid meditációt közlünk igehirdetők és lelkipásztorok számára, amit olyan tanulmányok követnek, mint például a teremtés, Jézus nagy prófétai beszéde, vagy az újszövetségi könyvek bővítésének kérdése. Nagy érdeklődésre tarthat számot az Adventista Világ című rovat, amiben olyan kérdésekkel foglalkozunk, amelyek ma napirenden vannak az adventista világközösségben. Ebben a számban az alapvető hitelveink módosításáról olvashatunk. A Kitekintés rovat olyan eseményekről szól, amelyek összefüggésbe hozhatók a bibliai próféciák teljesedésével, mint például Konstantin császár rendelete, ami elindította az állam és az egyház összefonódását. A Dolgozószobában módszertani kérdésekkel foglalkozunk, végül a Szemle rovatban olyan műveket mutatunk be, amelyek hasznosak lehetnek az adventista hit és élet szempontjából.

Szeretettel ajánljuk a lapot lelkipásztoroknak, gyülekezeti tisztviselőknek, és mindazoknak, akik szeretnék tudatosabban megélni hetednapi adventista keresztény hitüket.

Az Adventista Szemle évente kétszer jelenik meg. Megrendelhető az Adventista Teológiai Főiskolán (2119 Pécel, Ráday u. 12., Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges ), 600 Ft kedvezményes áron.

 

ATF

A következő szám tartalmából:

  • Krisztus és a szentek ezeréves uralma
  • Luther Márton tanítása az egyházról
  • Az európai püspöki konferencia ajánlásai és az üzletek vasárnapi nyitva tartása
 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista