2024. április 26. Péntek
Napnyugta: 19:50
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Látogatás az Evangélikus Hittudományi Egyetemen
Látogatás az Evangélikus Hittudományi Egyetemen PDF Nyomtatás E-mail

atf_-_latogatas_az_evangelikus_hittudomanyi_egyetemen_-_az_ehe_konyvtarabanA 2014-es tanév kezdete egy különleges lehetőséget tartogatott az Adventista Teológiai Főiskola hallgatói számára, hiszen november 6-án, a Magyar Tudomány Ünnepe keretén belül látogatást tehettünk az Evangélikus Hittudományi Egyetemen. A konferencia címe: „A múlt terhe – a jelen felelőssége. Emlékezéskultúra és hitoktatás”.

A napot az egyetem rektora, dr. Szabó Lajos nyitotta meg köszöntőjével, és örömmel jelentette be, hogy a konferencia résztvevői között az Adventista Teológiai Főiskola hallgatói is jelen vannak. Számunkra is kiváltság volt látogatást tenni az Evangélikus Egyetemen, és egy ilyen konferencia keretein belül megismerkedni a vallási felekezetek kultúrájával.

Az eseményen részt vett többek között dr. Gábor György, az OR-ZSE egyetemi tanára. Előadásának címe „Keresztény teológia és tanítás – megfontolások zsidó perspektívából” volt. Érdekes előadást hallhattunk dr. Kovács Mónika, az ELTE egyetemi tanárának tolmácsolásában is, aki a múltfeldolgozásról beszélt szociálpszichológiai szempontból. Egy rövid szünet után dr. Hausmann Jutta ószövetségi tanszékvezető tartott előadást, „Amikor a gyereked kérdez tőled – úton a témához ószövetségi/biblikus perspektívából” címmel.

A programot még változatosabbá tették azok a szép énekes darabok, melyeket Rosenfeld Dániel Imre, az Országos Rabbiképző Zsidó Egyetem Kántorképző szakos hallgatója adott elő. Megtekinthettük dr. Gombocz Eszter zsidó iskolásokról összeállított vándorkiállítását, majd dr. Csepregi András mutatta be előadásában a holokausztot és az ahhoz vezető utat. Végül megtekintettük az egyetem könyvtárát is, ahová szívesen visszavárnak bennünket.

Egy igazán színes és érdekes napot tölthettünk el együtt, amely összekovácsolta a hallgatókat, hiszen mi elsősök most egy új világba csöppentünk, és a tanítási napokon kívül remek lehetőség volt ez a nap arra, hogy egy igazán meghitt, baráti viszonyt alakítsunk ki egymással.

 

Csomó Hajnalka
I. évf. hallgató

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista